A gyomorkorgás valódi oka: nem éhséget jelez, erre utal a hang
Hallottál már a migráló motorikus komplexről? Na, ez okozza a gyomorkorgást.

felfujodas-hasfajas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyomorkorgásról évszázadok óta hisszük: az éhségérzet egyik tagadhatatlan jele. A hanghatás könnyedén lebuktathatja a fogyókúrázó tizenévest a nagymama előtt.

A hangot hallva azonban nem kell rögtön arra gondolni, hogy a kamaszlány anorexiás, valójában a morgás nem is elsősorban a gyomorból jön.

A vékonybél takarítóbrigádja

A húsfélék körülbelül hat órát töltenek az a gyomorban és ötöt a vékonybélben - minden más táplálék emésztése ennél rövidebb időt vesz igénybe. Egy órával azt követően, hogy a vékonybél befejezte az emésztést, nekilát a takarításnak.

Migráló motorikus komplex

A belgyógyászati tankönyvekben migráló motorikus komplexnek nevezett folyamat lényege, hogy a vékonybél 60-90 percenként mintegy négy percen át összehúzódik, és az emészthetetlen anyagokat kisöpri magából, továbbítva őket a vékonybél felé.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezek az összehúzódások napjában körülbelül négy-öt alkalommal - elsősorban reggel - jelentkeznek. Hogy kihallatszik-e a hang, az annak függvénye, hogy mennyi levegő van a vékonybélben.

Ezt is szeretjük