Viszkető érzés, érzékenység és folyás?
Egy egyszerű módszer az intim egyensúlyért
Így maradhatsz egészséges az intim területeken is! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kellemetlen tünetekkel már mind szembenéztünk legalább egyszer, de van, akinek rendszeresen visszatérő problémát okoznak a bakteriális vagy a gombás fertőzések.

Ennek oka egyrészt alkati, hiszen néhányunk hajlamosabb összeszedni ezeket a nyűgöt okozó fertőzéseket, másrészt azonban megjelenésük származhat az életvitelünkből is - például a stressz is nagyon negatívan hat a női működésre és kitettebbé tesz a kórokozókkal szemben.

A fertőzések megjelenésének konkrét okai

A hüvelyfertőzésekkel szembeni védelmét a természetes baktériumflóra biztosítja - mindaddig, míg sértetlenül működik. A hüvelyflóra egyensúlya azonban könnyen felborulhat: antibiotikus kezelés; intim tisztálkodó szerek túlzott alkalmazása; szintetikus, szoros alsónemű viselése, de akár egy uszoda vagy szauna látogatás is elég lehet, hogy a kórokozók könnyebben megtapadhassanak.

Emellett természetes módon is megváltozhat a hüvely pH-ja - tamponhasználat, erőteljes menstruációs vérzés, hormonális változások, mint például a terhesség, vagy a klimax -, amely a mikroflóra összetételét befolyásolja.

A jótékony baktériumok számának csökkenésével pedig a hüvely védtelenné válik a fertőzésekkel szemben, és a természetes védelem gyengülését kellemetlen tünetek kísérik. Az égető, viszkető érzés, a kellemetlen szag, a kóros folyás és a fokozott érzékenység egyaránt tünete lehet a hüvelyflóra megváltozásának.

Hatásos megoldás az ép flóráért

Az optimális hüvelyflóra fenntartásával azonban megelőzheted a bajt, vagy ha időben megkezded a már észlelt tünetek kezelését, akkor sokkal hamarabb helyreállíthatod a természetes közeget, ami utána ismét zavartalanul tud majd működni. Ebben lehet a segítségedre a Protexin Gynophilus®, melynek hatásosságát klinikai vizsgálatok igazolták.

A vizsgálatban két hüvelygomba fertőzésben szenvedő csoportot hasonlítottak össze. Az egyik csoport csak gombaellenes szert, míg a másik csoport komplex módon a gombaölő szer mellé probiotikus Gynophilus hüvelykapszulát is kapott. A két csoport eredményei azt tükrözik, hogy a probiotikus kiegészítést és antifungális készítményt is kapó csoportban lényegesen kevesebb volt a hüvelyfolyás, hüvelyszárazság és az égető, viszkető érzés.

Hogyan fejti ki a hüvelykapszula a hatását? A Protexin Gynophilus® minden egyes kapszulája egymilliárd élő, probiotikus jótékony tejsavbaktériumot tartalmaz prebiotikummal, amely segít fenntartani és helyreállítani a hüvelyflóra természetes egyensúlyát, ezáltal megszűnnek a kellemetlen panaszok.

Hogyan használd a Protexin Gynophilus® hüvelykapszulát?

Antibiotikus kezeléskor és hüvelygyulladás esetén - helyi vagy szisztémás kezelés kiegészítésére - naponta 2 kapszulát kell 7 napon keresztül felhelyezned. Fenntartó kezelésként naponta 1 kapszula felhelyezése ajánlott 14 napig.

Ha hüvelyflórád egyensúlyát szeretnéd fenntartani, akkor egy 14 napos kúra javasolt, melynek során napi 1 kapszulát kell használnod. Utazások, wellness programok, termálfürdőzések alkalmával megelőzés jelleggel 1-1 kapszula alkalmazása javasolt.

A Magyar Nőorvos Társaság ajánlásával(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2591030&banner=2595133&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük