Mit tehetsz Candida fertőzés esetén?
Plusz segítség a láthatáron!
Visszatérő Candida fertőzés tüneteinek megelőzéséhez már van egy bevált módszer! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hüvelyfertőzésekkel szembeni védelmét a természetes baktériumflóra biztosítja. A hüvelyflóra egyensúlya azonban könnyen felborulhat! Ennek számtalan oka lehet: antibiotikus kezelés, intim tisztálkodó szerek túlzott alkalmazása; szintetikus, szoros alsónemű viselése, de akár egy uszoda vagy szauna látogatás is elég lehet.

Természetes módon - menstruáció és tamponhasználat, erőteljes vérzés; hormonális változások, mint például terhesség, klimax - is megváltozhat a hüvely pH-ja, amely a mikroflóra összetételét befolyásolja.

A jótékony baktériumok számának csökkenésével a hüvely védtelenné válik a bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben. A természetes védelem gyengülését kellemetlen tünetek kísérik. Az égető, viszkető érzés, a kellemetlen szag, a kóros folyás és a fokozott érzékenység egyaránt tünete lehet a hüvelyflóra megváltozásának.

Makacs Candida fertőzés kezelése

A kandida fertőzésre gombaellenes szert írnak fel a nőgyógyászok, azonban mivel a hüvelyflóra egyensúlya megbomlik az antimikotikum hatására, így a Candida gomba visszatérhet. A Candiflore vizsgálat eredményei szerint az újból kiújuló kandida fertőzés kellemetlen tünetei megelőzhetők a gombaellenes szerrel egy időben alkalmazott probiotikus hüvelykapszulával, amilyen a Gynophilus. A probiotikus hüvelykapszulát is kapó csoport 56,6%-ban nincs visszatérő fertőzés, míg a csak gombaellenes szert alkalmazó csoportban ez az érték csak 28,9%.

A Protexin Gynophilus® segít fenntartani és helyreállítani a hüvelyflóra természetes egyensúlyát, ezáltal megszűnnek a kellemetlen panaszok. Minden kapszula egy milliárd, élő, probiotikus jótékony tejsavbaktériumot tartalmaz prebiotikummal.

Milyen esetekben és hogyan kell alkalmazni a Protexin Gynophilus® hüvelykapszulát?

  • Hüvelygyulladás esetén - helyi vagy szisztémás kezelés kiegészítésére - naponta 2 kapszulát kell 7 napig felhelyezni. Fenntartó kezelésként naponta 1 kapszula felhelyezése ajánlott 14 napig.
  • Hüvelyflóra egyensúlyának fenntartása esetén napi 1 kapszula 14 napig
  • Utazás, strandolás esetén, megelőzés jelleggel 1-1 kapszula alkalmazása javasolt.

Protexin Gynophilus® a hüvelyflóra védelmére és helyreállítására!

A Magyar Nőorvos Társaság ajánlásával

Ezt is szeretjük