Immunerősítő fokhagymaszirup házilag
Készítsd el magadnak egyszerűen!
A fokhagyma és a méz együtt csodákra képes!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az őszi téli-hónapokban szinte egymást érik a felső légúti fertőzések, melyek megkeserítik a hétköznapokat, hiszen jellemzően nem maradsz otthon, de a náthásan dolgozni azért nem az igazi.

Ha természetes baktérium- és vírusölő készítményt keresel, próbáld ki az immunerősítő fokhagymaszirupot.

Így készíts mézes fokhagymaszirupot!

Mivel a méz a fejlődő méhek számára szükséges összes tápanyagot tartalmazza, így nagyjából kétszázféle hasznos vegyülettel büszkélkedhet. Ám nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik, hanem baktérium és vírusölő hatással is bír.

A fokhagyma talán a legismertebb természetes antibiotikum. Erős aromáját a benne lévő kénvegyületeknek köszönheti, és éppen ezek felelnek baktériumölő tulajdonságáért is. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz arról, mi mindenre jó a fokhagyma.

A fokhagymasziruphoz nem lesz másra szükséged, mint egy deci mézre és egy kisebb fej fokhagymára. Vágd apróra a fokhagymát - fokhagymanyomón is átnyomhatod -, majd önts rá egy deci mézet. Hagyd állni legalább két óráig, de még jobb, ha egy éjszakán át. Ezután óránként egyél belőle egy kiskanállal. Ha nem rágod meg, elkerülheted az erős fokhagymaízt.

Természetes C-vitamin-források

Alábbi összeállításunkban olyan növényeket ismertetünk, amelyek megfelelően fogyasztva segítenek erősíteni az immunrendszert az őszi-téli hónapokban. Lapozd át a galériát, és előzd meg a náthát-influenzát!

Ezt is szeretjük