Legalább kétszer használod naponta, és ma ünnepli a 77. születésnapját
Reggel-este biztosan használod, de lehet, hogy ennél gyakrabban is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem indulhat reggel nélküle, és az esti fürdőszobai készülődésnél is általában az eszköz kézbevétele jelenti a záróakkordot. Ennek ellenére ritkán kerül szóba történelme.

1938. február 24-én került a boltok polcaira a világ első műszálas sörtéjű fogkeféje - mely típust napjainkban is használjuk.

Fogkefe: a vaddisznószőrtől a nejlonig

Az első sörtés fogkefék még - bambuszdarabra vagy csontra erősített - vaddisznószőrből készültek Kínában. Ezek azonban az európai ember számára durvának bizonyultak, így nálunk lószőr került a sörték helyére.

Az angliai William Addis volt az első, aki csontra fúrt lyukakon húzta át a sörtéket, majd megkötötte őket a csont másik oldalán.

Ennek mintájára a fogkefék ipari gyártása 1780-ban indult meg, a szabadalmat azonban H. N. Wadsworth kapta meg 1857-ben.

Ezután pedig már csak alig 81 év telt el, és a DUPont nevű cég 1938. február 24-én dobta piacra a világ első nejlonsörtéjű fogkeféjét.

Így használd helyesen!

Tehát éppen ma ünnepli 77. születésnapját a műszálas sörtéjű fogkefe. A használata azonban még sokszor ma sem tökéletes. Nézd meg az alábbi videóban, milyen fogmosási technikákat javasol szakorvos!

Ezt is szeretjük