Hófehér, egészséges fogak és erős íny

Melyik fogkrémet mire használd?

Szeretnél a fogászati problémádnak megfelelő fogkrémet választani, de nem igazodsz el a piacon? Segítünk!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogkő, az elszíneződött fogak vagy az ínyproblémák sok ember hétköznapjait megnehezítik. Pedig ezek a kellemetlen problémák orvosolhatóak szakember segítségével, valamint a megfelelő fogkrém kiválasztásával.

Lepedék és fogkő

Mind a lepedék, mind pedig a fogkő teljesen természetes velejárója a táplálkozásnak. A lepedék az élelmiszerek fogyasztását követően marad a szájban, ám körültekintően végzett fogmosás segítségével eltávolítható.

Ellenkező esetben azonban a nyálban található ásványi anyagokkal együtt letapad a fogfelszínen, és megkeményedik - fogkő képződik belőle. Leggyakrabban az alsó metszőfogak belső felszínén alakul ki a probléma, melynek veszélye abban rejlik, hogy kitűnő helyet biztosít azoknak a baktériumoknak, melyek idővel különböző gyulladásokat, illetve a fogágy pusztulását eredményezhetik. Természetesen a már kialakult fogkövet érdemes fogorvossal eltávolíttatni, ezt követően viszont használj olyan fogrémet, mely alkalmas a fogkőképződés lelassítására.

A legjobb fogkrémek

Vademecum Anti Plaque&Eucalyptus: természetes menta- és eukaliptuszolaj-tartalmának köszönhetően hatékonyan gátolja a lepedék- és fogkőképződést. Továbbá gyengéden tisztít, és friss leheletet biztosít.

Dabur gyógynövényes fogkrém: fluoridot nem tartalmaz, ám 19 gyógynövény erejét tömöríti magába. Használatával lelassítható a fogkő újraképződése, ugyanakkor természetes fertőtlenítő hatásának köszönhetően megelőzheted a fogínybetegségek kialakulását is.

Elszíneződött fogak

A fogápolás elhanyagolása, a dohányzás, a cigarettázás, a gyakori vörösbor-, tea-, illetve kávéfogyasztás mind a fogak elszíneződéséhez vezet.

Ezzel szinte mindenki tisztában van, mégis nehéz az összes élvezeti cikkről vagy éppen rossz szokásról lemondani egy hófehér mosoly érdekében. Ugyanakkor a fogak színe bizonyos mértékig genetikailag is meghatározott, továbbá a kor előrehaladtával is veszíthetnek fehérségükből. Mindennek ellenére nem kell beletörődnöd az egyre kevésbé csillogó mosolyba. Ha nem szeretnéd magad fájdalmas és költséges fogászati kezeléseknek alávetni, mégis fehér fogakra vágysz, egyrészt kipróbálhatsz néhány otthoni trükköt, másrészt használhatod az erre a problémára legalkalmasabb fogkrémeket.

A legjobb fogkrémek

Perl Weiss: kimondottan dohányosok számára ajánlott fogkrém, melynek használata már két hét után látható eredménnyel szolgál. A legbiztosabb hatás elérése érdekében használd a terméket a hagyományos fogmosás után.

Colgate Herbal White: amennyiben kíméletes fehérítésre vágysz, próbáld ki ezt a citromtartalmú fogkrémet. A benne található irha-, kamilla- és zsályakivonatnak köszönhetően nem csupán fehérít, de az ínyedet is kíméli, ráadásul kellemes íze van.

Blend-a-med Soda Bicarbonate: szódabikarbóna-tartalmának köszönhetően hatékonyan fehéríti a fogakat. Ha nem vagy híve a mesterséges anyagoknak, válaszd ezt a terméket, hiszen egy régóta ismert, természetes módszerrel fehérít.

Érzékeny fogak, fogínyproblémák

Az érzékeny fogak hátterében legtöbbször a fogzománc eróziója áll. Az ételekből és italokból származó savak marják a fogzománcot, valamint idővel az íny alatti - sötétsárga - dentin is felszínre kerülhet, ami kezdetben kellemetlen fájdalomhoz, majd néhány év alatt akár a fog elhalásához is vezethet.

Ha fogaid érzékenyen reagálnak a hidegre, a melegre, valószínűleg te is ezzel a problémával küzdesz. Egyrészt lényeges, hogy lemondj a túl magas savtartalmú ételekről-italokról, másrészt fontos, hogy elegendő mennyiségű C-vitamint juttass a szervezetedbe - az íny sorvadása ugyanis sokszor a C-vitamin hiányában alakul ki. Ezenkívül pedig a fájdalom és az érzékenység ellenére ne hanyagold el a fogápolást. Válassz egy puha sörtéjű fogkefét, és óvatosan moss fogat a megfelelő fogkrémmel.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A legjobb fogkrémek

Sensodyne Pronamel: a Sensodyne termékeit kimondottan az érzékeny fogak védelmére találták ki. A Sensodyne Pronamel azonban az összes eddigi fogkrémnél hatékonyabban száll szembe a saverózió okozta érzékenységgel.

Vademecum Sensitive Gums+Aloe Vera: már hét nap alatt segít megerősíteni és megnyugtatni a fogínyedet. Az aloe vera mellett vitaminokat és nyomelemeket is tartalmaz, így alkalmas a fogínyproblémák csökkentésére.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük