Sokat fáj a fejed? Ennek a vitaminnak a hiánya is lehet a felelős

Bár sok minden okozhat fejfájást, vitaminhiány is állhat a háttérben: ebből lenne szükség többre.

nagykep?cikkid=169683&kep=fejfajas no-lead

Dia


                        	Az olajoshal-konzervek, valamint a tonhalkonzerv kiváló forrásai a D-vitaminnak, de más, zsírosabb húsú halakat is érdemes fogyasztani, például lazacot. Mindemellett a halolaj, például a tőkehalmájolaj is remek alternatíva.

Az olajoshal-konzervek, valamint a tonhalkonzerv kiváló forrásai a D-vitaminnak, de más, zsírosabb húsú halakat is érdemes fogyasztani, például lazacot. Mindemellett a halolaj, például a tőkehalmájolaj is remek alternatíva.

Dia

	A D-vitamint, mely többek között a szív- és csontbetegségek, a rák, a cukorbetegség, a depresszió és az elhízás megelőzésében, valamint az immunrendszer megerősítésében is szerepet játszik, kapszula, tabletta formájában is lehetséges pótolni. Ajánlott napi mennyisége ősztől tavaszig az aktuális magyar ajánlás szerint 2000 NE - ez bizonyos esetekben több és kevesebb is lehet, itt kikeresheted, rád mi vonatkozhat. Fontos megjegyezni, hogy mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, lehetséges túladagolni, túlzott bevitele pedig káros is lehet.

A D-vitamint, mely többek között a szív- és csontbetegségek, a rák, a cukorbetegség, a depresszió és az elhízás megelőzésében, valamint az immunrendszer megerősítésében is szerepet játszik, kapszula, tabletta formájában is lehetséges pótolni. Ajánlott napi mennyisége ősztől tavaszig az aktuális magyar ajánlás szerint 2000 NE - ez bizonyos esetekben több és kevesebb is lehet, itt kikeresheted, rád mi vonatkozhat. Fontos megjegyezni, hogy mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, lehetséges túladagolni, túlzott bevitele pedig káros is lehet.

Dia

	Az említett kutatók szerint nem mindegy az sem, a D-vitaminban gazdag táplálékokat miként fogyasztjuk, mivel ugyanis zsírban oldódó vitaminról van szó, fontos, hogy zsírokat is tartalmazzon az adott étkezés. Érdemes például alacsony zsírtartalmú joghurtot fogyasztani, de jó választást jelent az olívaolajos dresszing és az avokádó is kiegészítőként.

Az említett kutatók szerint nem mindegy az sem, a D-vitaminban gazdag táplálékokat miként fogyasztjuk, mivel ugyanis zsírban oldódó vitaminról van szó, fontos, hogy zsírokat is tartalmazzon az adott étkezés. Érdemes például alacsony zsírtartalmú joghurtot fogyasztani, de jó választást jelent az olívaolajos dresszing és az avokádó is kiegészítőként.

Dia

	A tojás is fontos D-vitamin-forrás, különösképp a sárgája. Ha nem eszel tejtermékeket, húst és tojást sem, vagyis vegán táplálkozást követsz, elengedhetetlen, hogy jobban figyelj a D-vitamin pótlására.

A tojás is fontos D-vitamin-forrás, különösképp a sárgája. Ha nem eszel tejtermékeket, húst és tojást sem, vagyis vegán táplálkozást követsz, elengedhetetlen, hogy jobban figyelj a D-vitamin pótlására.

Dia

	Az állati eredetű táplálékok közül a máj is nagyobb mennyiségben szolgálhat D-vitaminnal.

Az állati eredetű táplálékok közül a máj is nagyobb mennyiségben szolgálhat D-vitaminnal.

Dia


                        	A tejtermékek is tartalmaznak D-vitamint, legnagyobb mennyiségben a vaj, a tej és a sajt, de ezekből sokat kellene enni a napi ajánlott mennyiség eléréséhez.

A tejtermékek is tartalmaznak D-vitamint, legnagyobb mennyiségben a vaj, a tej és a sajt, de ezekből sokat kellene enni a napi ajánlott mennyiség eléréséhez.

Ezt is szeretjük
Fotó: