Így vedd fel a harcot ezzel a szervezetedet romboló káros anyaggal! (x)
Nem elég a külső kórokozóktól óvakodnunk! A káros szabad gyökök felhalmozódása akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat!

heathyouth hirdetes 2100x1400 PR cover.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rozsdásodunk. Vagy ha úgy tetszik, nevezzük inkább avasodásnak. Valójában mindkét kifejezés ugyanazt a folyamatot takarja, ami a testünkben is lejátszódik: az oxidációt.

Különösebb kémiai ismeretek nélkül is tudjuk, hogy amikor eszünk és iszunk, a bevitt tápanyagokból a szervezetünk energiához jut. Ezek az energiatermelő folyamatok minden egyes sejtünkben folyamatosan zajlanak, hiszen minden sejtnek gondoskodnia kell róla, hogy megkapja a maga „jussát” a bevitt energiából. Azonban a háttérben egy olyan küzdelem zajlik, amely a túlélésről szól.

Mik azok a szabad gyökök?

A sejtek energiatermelő folyamatai során keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök. Ezek olyan atomok vagy molekulák, amelyek párosítatlan elektronnal rendelkeznek.

heathyouth hirdetes 2100x1400 PR 1.png

Ezek a rövid életű, instabil molekulák mindent megtesznek, hogy párt találjanak a szabadon marad elektronjuknak – akár a többi sejtalkotó molekulától elrabolva azt! Ez a folyamat a már említett oxidáció, amely megfelelő ellenhatás nélkül egész szervezetünket romba döntheti.

A sejtjeinkben zajló küzdelem a túlélésért

A káros szabad gyökök ellen a testünk antioxidáns enzimekkel védekezik. Ezek a molekulák képesek semlegesíteni az oxidatív szabad gyököket. Az egyensúly fenntartása érdekében tehát testünkben folyamatosan csata dúl a szabad gyökök és az antioxidánsok között. Azonban a szervezetünket ért behatások újra meg újra beavatkoznak ebbe a küzdelembe.

Akár végzetes következmények

A mindennapokkal járó stressz, az egészségtelen táplálkozás, vagy akár a túlzott UV-sugárzás is könnyedén felboríthatja a szabad gyökök és az antioxidánsok törékeny egyensúlyát.

heathyouth hirdetes 2100x1400 PR 2.png

A legfrissebb kutatások szerint ez az egyensúlyeltolódás nemcsak az öregedési folyamatainkat gyorsítja, de olyan betegségek kialakulásában is szerepe van, mint a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség, az immunrendszer elváltozásai vagy a krónikus gyulladások.

Hogyan tarthatjuk fent az egyensúlyt?

A szabad gyökök és antioxidánsok egyensúlya koránt sem a jó és a rossz harcát jelenti a szervezetünkben. Bizonyos szabad gyökökre a testünknek szüksége van, például a kórokozók elleni küzdelemben. De vajon létezik olyan antioxidáns, amely meg tudja különböztetni a hasznos szabad gyököket a káros szabad gyököktől? A válasz: igen! A tudomány jelen állása szerint egyetlen olyan anyag van, amely szelektív antioxidánsként kizárólag a sejtkárosító hatású szabad gyököket semlegesíti. Ez pedig nem más, mint a molekuláris hidrogén!

heathyouth hirdetes 2100x1400 PR 3.png

Bár a hidrogént gáz halmazállapotúként ismerjük, ásványi anyagok segítségével a tápcsatornában endogén, azaz belső hidrogén képződést érhetünk el. A keletkezett hidrogén könnyedén tovaterjed, hogy a testünk minden sejtjéhez eljutva kifejtse antioxidáns hatását. Magyarországon jelenleg csak egyetlen étrendkiegészítő tabletta van forgalomban, amely képes ezt a belső molekuláris hidrogén képződést elérni: a Recovery Plus Q10 a Health & Youth-tól, amely a webshopból házhozszállítással bármikor megrendelhető, de patikákban és egyéb viszonteladóknál is kapható!

Ezt is szeretjük