Nem csak a tojás veszélyes! Képeken 6 táplálék, ami ételmérgezést okozhat

A fagyi vagy a nyers zöldség is okozhat ételmérgezést.

Dia


                        	A Listeria monocytogenes baktérium elsősorban húsokban, tejben, sajtokban, nyers zöldség- és gyümölcsféléken található meg. A liszteriózis megelőzése szempontjából fontos, hogy alaposan megmosd a zöldségeket, gyümölcsöket a fogyasztást megelőzően. Tudj meg többet a fertőzésről!

A Listeria monocytogenes baktérium elsősorban húsokban, tejben, sajtokban, nyers zöldség- és gyümölcsféléken található meg. A liszteriózis megelőzése szempontjából fontos, hogy alaposan megmosd a zöldségeket, gyümölcsöket a fogyasztást megelőzően. Tudj meg többet a fertőzésről!

Dia


                        	A szalmonellabaktérium nemcsak a tojásban, hanem a nyers húsban is előfordulhat. A nyers tojás mellett tehát a tatárbifsztekkel is jobb, ha vigyázol. Mivel a kórokozó melegben könnyedén szaporodik, elsősorban nyári betegség. Tudj meg többet a szalmonelláról!

A szalmonellabaktérium nemcsak a tojásban, hanem a nyers húsban is előfordulhat. A nyers tojás mellett tehát a tatárbifsztekkel is jobb, ha vigyázol. Mivel a kórokozó melegben könnyedén szaporodik, elsősorban nyári betegség. Tudj meg többet a szalmonelláról!

Dia


                        	Szalmonellafertőzést a nyári melegben pasztőrözetlen tejtől is könnyen kaphatsz. Fontos, hogy megbízható forrásból vásárolj, a betegség elkerülése végett.

Szalmonellafertőzést a nyári melegben pasztőrözetlen tejtől is könnyen kaphatsz. Fontos, hogy megbízható forrásból vásárolj, a betegség elkerülése végett.

Dia


                        	A fagylalt tojás- és tejtartalma miatt is okozhat mérgezést a nyári hónapokban. Vásárolj megbízható helyen, ahol látod, hogy megfelelő körülmények között tárolják, vagy készíts magadnak otthon.

A fagylalt tojás- és tejtartalma miatt is okozhat mérgezést a nyári hónapokban. Vásárolj megbízható helyen, ahol látod, hogy megfelelő körülmények között tárolják, vagy készíts magadnak otthon.

Dia


                        	A friss zöldségek, például a saláta veszélyes forrása lehet az E-coli baktériumoknak, ám a fertőzésért elsősorban a szennyezett ivóvíz felel. A betegség hasmenéssel, hasi görcsökkel, gyengeséggel, magas lázzal és hányással jár. Tudj meg róla többet!

A friss zöldségek, például a saláta veszélyes forrása lehet az E-coli baktériumoknak, ám a fertőzésért elsősorban a szennyezett ivóvíz felel. A betegség hasmenéssel, hasi görcsökkel, gyengeséggel, magas lázzal és hányással jár. Tudj meg róla többet!

Dia

	A halak magas víztartalmú húsa könnyebben romlik, mint a melegvérű állatoké. A friss halon a jellegzetes, gyenge, nem átható halszagon kívül más szag nem érezhető.

A halak magas víztartalmú húsa könnyebben romlik, mint a melegvérű állatoké. A friss halon a jellegzetes, gyenge, nem átható halszagon kívül más szag nem érezhető.

Ezt is szeretjük
Fotó: