Csökkenti a mellrák kockázatát, nagyon erős vízhajtó és még finom is - A petrezselyem igazi szuperélelmiszer

A petrezselyemnek rengeteg pozitív hatása van az egészségre nézve.

tabule-borito
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fűszernövények köztudottan jó szolgálatot tesznek minden konyhában. Finoman ízesítik az ételeket, gyönyörű színeket adnak nekik. Azonban arról sem szabad elfeledkezni, hogy milyen jó hatással vannak az egészségre.

Bár a petrezselymet sokan ismerik és szeretik itthon is, az talán mégsem olyan köztudott róla, hogy milyen sokféleképpen támogatja az egészséget. Igaz, hogy általában nem sorolják a szuperételek közé, mégis számos területen bebizonyították már, milyen pozitív hatásai vannak a fogyasztásának.

Ne csak az ételek díszítéséhez használd a petrezselymet

Sokan csupán díszítés céljából használják a konyhában, de inkább a főzésnél érdemes bevetni. Fontos, hogy mindig friss zöldet használj, hiszen a szárított változat kevésbé érvényesíti egészségmegőrző hatásait, ráadásul az ételeknek sem ad olyan finom ízt. Képes összeállításunkban nemcsak azt mutatjuk be, hogy milyen élettani előnyei vannak a petrezselyem felhasználásának, hanem hogy milyen módon érdemes belecsempészni az ételekbe. Arra fontos figyelni, hogy várandós kismamák és gyomorfekélyes betegek ne fogyasszanak a petrezselyemből nagyobb mennyiséget, hiszen a benne lévő tápanyagok túladagolása káros lehet számukra.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük