A 8 legjobb étel, ami védi a hasnyálmirigyet: gyakrabban kéne fogyasztani őket

A túlzottan zsíros étkezés megviselheti a hasnyálmirigyet, bizonyos táplálékok viszont segítenek az egészségének megőrzésében.

voroslencseleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hasnyálmirigy az emésztésben és a vércukorszint szabályozásában is kulcsfontosságú szerepet tölt be. Így aztán nem meglepő, hogy az egészségét jócskán befolyásolja, hogy mit eszünk.

Különösen igaz ez a gyakran évek alatt, lassan kialakuló krónikus hasnyálmirigy-gyulladás esetén, amely időről időre fellángolhat. A túlzottan zsíros étkezés megviselheti a szervet, ám akadnak olyan ételek is, amelyek hozzájárulnak a védelméhez. 

Ételek a hasnyálmirigy védelmére

A hasnyálmirigy épségének megőrzését célzó étrend fehérjében gazdag, ugyanakkor állati zsírokban szegény, és előnyben részesíti a maga antioxidáns-tartalmú élelmiszereket. Előnyösek ilyen szempontból például a sovány húsok, a hüvelyesek és a tejhelyettesítők is. Amennyiben valakinek már gondja van a hasnyálmirigyével, esetleg krónikus gyulladással vagy vissza-visszatérő akut gyulladással küzd, jobban teszi, ha a vörös húsokat, a belsőségeket, a bő olajban sült ételeket, a cukros üdítőitalokat és a zsíros tejtermékeket lehetőség szerint kerüli. A következő ételek viszont segíthetnek a szerv egészségének megőrzésében. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük