8 elváltozás a szemen és a környékén, ami betegséget jelez: a sötét karikákat nem csak a fáradtság okozhatja

A szemben és a környékén jelentkező elváltozásokra nem érdemes legyinteni, a hétköznapi tünetek betegséget is jelezhetnek.

szem elváltozásai

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szeme egészségéért mindenki aggódik. A látással kapcsolatos problémák, a szemen vagy szemben megjelenő elváltozások kifejezetten ijesztőek lehetnek, már az is elég kellemetlen, ha belemegy valami, ami irritációt okoz.

A szem és a környéke sok dologra felhívhatja a figyelmet: ha ráng a szemhéj, az ember általában elkönyveli, hogy keveset aludt, esetleg túlhajszolta magát, ha bevérzik, vagy táskás a szem, hasonlóra gyanakszik, de ezek a tünetek nem csak a fáradtságot jelezhetik, így érdemes figyelni rájuk, főleg, ha más tünet is társul hozzájuk.

Elváltozások a szemeknél

Mit jelent a karikás, a kidülledő, a pirosas vagy épp a sárgás szem? Mi történik akkor, ha nem múló göb alakul ki a szemhéjon? Mi állhat a különböző méretű pupillák hátterében? A szerv, valamint a környezetének állapota a szembetegségek mellett például tápanyaghiányra is felhívhatja a figyelmet, sőt olykor a belső szervek állapotáról is tanúskodhat. A következő elváltozások észlelésekor szakember felkeresése javasolt.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

(Kép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük