13 egészségre veszélyes ruhadarab

A divat és az egészség sokszor szöges ellentétben áll egymással.

Dia

 	Tanga-papucs 	A tanga-papucsok egyesek szerint strandon kívül szinte hordhatatlanok. Különösen, ha a pántok lazák, hiszen ebben az esetben minden lépéskor be kell húznod a lábujjaidat - mindez pedig hosszabb távon ízületi problémákat okozhat. 	Kapcsolódó cikk: 	Képeken minden idők 7 legegészségtelenebb cipője »

Tanga-papucs

A tanga-papucsok egyesek szerint strandon kívül szinte hordhatatlanok. Különösen, ha a pántok lazák, hiszen ebben az esetben minden lépéskor be kell húznod a lábujjaidat - mindez pedig hosszabb távon ízületi problémákat okozhat.

Kapcsolódó cikk:
Képeken minden idők 7 legegészségtelenebb cipője »

Dia

 	Csípőnadrág 	A túlságosan alacsony derekú nadrágok - különösen télvíz idején - magukban rejtik a veseproblémák kialakulásának lehetőségét. Ha ragaszkodsz a csípőnadrághoz, legalább vegyél fel derékmelegítőt.

Csípőnadrág

A túlságosan alacsony derekú nadrágok - különösen télvíz idején - magukban rejtik a veseproblémák kialakulásának lehetőségét. Ha ragaszkodsz a csípőnadrághoz, legalább vegyél fel derékmelegítőt.

Dia

 	Melltartó 	Ha nem megfelelő méretű melltartót választasz, a merevítő könnyen elszoríthatja a mellszövet alsó részét, ami gyulladást és fájdalmat okozhat. 	 	Kapcsolódó videó: 	Hogyan válassz melltartót? »

Melltartó

Ha nem megfelelő méretű melltartót választasz, a merevítő könnyen elszoríthatja a mellszövet alsó részét, ami gyulladást és fájdalmat okozhat.

Kapcsolódó videó:
Hogyan válassz melltartót? »

Dia

 	Szűk farmer 	Ne préseld magad XS-es ruhákba, ha az nem a te méreted. A túlságosan szűk farmer alatt például nehezebben szellőzik a bőröd és könnyen alakulhat ki gombás megbetegedés.

Szűk farmer

Ne préseld magad XS-es ruhákba, ha az nem a te méreted. A túlságosan szűk farmer alatt például nehezebben szellőzik a bőröd és könnyen alakulhat ki gombás megbetegedés.

Dia

 	Magassarkú cipő 	Nem egyszer bizonyították már: a magassarkú cipő egészségtelen. Ortopéd orvosok szerint veszélyes a gerincre, illetve a boka- és térdízületre is. Mindemellett persze szexi - így hát kezedben a döntés kényszere. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Magas sarkú: hány centi felett veszélyes? »

Magassarkú cipő

Nem egyszer bizonyították már: a magassarkú cipő egészségtelen. Ortopéd orvosok szerint veszélyes a gerincre, illetve a boka- és térdízületre is. Mindemellett persze szexi - így hát kezedben a döntés kényszere.

Kapcsolódó cikk:
Magas sarkú: hány centi felett veszélyes? »

Dia

 	Tanga 	A tanga vékony pántja dörzsöl és bevág, ezért gyulladást okozhat a nemi szervek környékén. Ezenkívül megkönnyíti a baktériumok eljutását a végbél irányából a hüvely felé. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Ezek a visszatérő felfázás leggyakoribb okai »

Tanga

A tanga vékony pántja dörzsöl és bevág, ezért gyulladást okozhat a nemi szervek környékén. Ezenkívül megkönnyíti a baktériumok eljutását a végbél irányából a hüvely felé.

Kapcsolódó cikk:
Ezek a visszatérő felfázás leggyakoribb okai »

Dia

Miniszoknya A túl rövid miniszoknya viselése - elsősorban a téli hónapokban - magában rejti a felfázás veszélyét. Mivel a női húgycső a férfiakéhoz képest rövidebb, a szebbik nem esetében jóval gyakoribb betegség a hólyaghurut.Kapcsolódó cikk:A miniszoknya-viselés 3 súlyos következménye »

Miniszoknya

A túl rövid miniszoknya viselése - elsősorban a téli hónapokban - magában rejti a felfázás veszélyét. Mivel a női húgycső a férfiakéhoz képest rövidebb, a szebbik nem esetében jóval gyakoribb betegség a hólyaghurut.

Kapcsolódó cikk:
A miniszoknya-viselés 3 súlyos következménye »

Dia

 	Műszálas bugyi 	A szintetikus anyagok kedveznek a gombás fertőzések kialakulásának. A bőröd nehezebben szellőzik alattuk, így könnyebben alakulhat ki gombás megbetegedés. Különösen a műszálas bugyik veszélyesek! 	 	Kapcsolódó cikk: 	A legegészségtelenebb műszálas ruhadarabok listája »

Műszálas bugyi

A szintetikus anyagok kedveznek a gombás fertőzések kialakulásának. A bőröd nehezebben szellőzik alattuk, így könnyebben alakulhat ki gombás megbetegedés. Különösen a műszálas bugyik veszélyesek!

Kapcsolódó cikk:
A legegészségtelenebb műszálas ruhadarabok listája »

Dia

 	Szoros öv 	Bár ma már nemigen fenyeget a belső szervek öltözködés következtében kialakuló deformitása, azért nem éppen szerencsés túl szoros övet hordanod. A legújabb kutatások szerint ugyanis elősegítheti a reflux-betegség, illetve más emésztési problémák kialakulását.

Szoros öv

Bár ma már nemigen fenyeget a belső szervek öltözködés következtében kialakuló deformitása, azért nem éppen szerencsés túl szoros övet hordanod. A legújabb kutatások szerint ugyanis elősegítheti a reflux-betegség, illetve más emésztési problémák kialakulását.

Dia

 	Fekete ruha 	A ruha színe is lehet negatív hatással az egészségi állapotodra. Ha például túl gyakran viselsz feketét, hosszú távon ronthatja a hangulatodat, könnyen depresszióssá tehet. Ezen kívül akár allergiát is okozhat. 	Kapcsolódó cikk: 	Veszélyes fekete ruhadarabok: mi van a festékanyagban? »

Fekete ruha

A ruha színe is lehet negatív hatással az egészségi állapotodra. Ha például túl gyakran viselsz feketét, hosszú távon ronthatja a hangulatodat, könnyen depresszióssá tehet. Ezen kívül akár allergiát is okozhat.

Kapcsolódó cikk:
Veszélyes fekete ruhadarabok: mi van a festékanyagban? »

Dia

 	Rövid felső 	Fogadd meg nagyanyád tanácsát, és rossz időben öltözz fel rendesen. A kilógó deréknak például egyenes következménye lehet a belső nemi szervek megbetegedése, így például a petefészek-gyulladás, mely rosszabb esetben akár sterilitáshoz is vezethet.

Rövid felső

Fogadd meg nagyanyád tanácsát, és rossz időben öltözz fel rendesen. A kilógó deréknak például egyenes következménye lehet a belső nemi szervek megbetegedése, így például a petefészek-gyulladás, mely rosszabb esetben akár sterilitáshoz is vezethet.

Dia

 	Kivágott ruha 	Amint az időjárás kicsit melegebbre fordul, a bátrabbak máris felveszik azok a darabokat, melyek többet mutatnak az alakjukból. A kivágott hátú ruhák kimondottan veszélyesek lehetnek - magukban hordozzák ugyanis a megfázás és akár a tüdőgyulladás lehetőségét is.

Kivágott ruha

Amint az időjárás kicsit melegebbre fordul, a bátrabbak máris felveszik azok a darabokat, melyek többet mutatnak az alakjukból. A kivágott hátú ruhák kimondottan veszélyesek lehetnek - magukban hordozzák ugyanis a megfázás és akár a tüdőgyulladás lehetőségét is.

Dia

 	Műszálas zokni 	A nem természetes anyagok sok veszélyt rejtenek magukban. A műszálas zoknikban például - különösen meleg időben - könnyen befülledhet a lábad, a nedves közeg pedig kedvez a lábgomba kialakulásának. 	Kapcsolódó cikk: 	A legegészségtelenebb műszálas ruhadarabok listája »

Műszálas zokni

A nem természetes anyagok sok veszélyt rejtenek magukban. A műszálas zoknikban például - különösen meleg időben - könnyen befülledhet a lábad, a nedves közeg pedig kedvez a lábgomba kialakulásának.

Kapcsolódó cikk:
A legegészségtelenebb műszálas ruhadarabok listája »

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: