Nyolc egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne dőlj be a marketingnek
Hiába tűnnek egészségesnek ezek az ételek, nem mindig szabad bedőlni annak, amit a címkéjükön írnak.

rizspufi (2)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mára már az élelmiszeripar is felismerte, hogy egyre több ember próbál életmódszerűen odafigyelni az egészségére, így számos gyártó egészséges - vagy egészségesnek hitt - ételeket is elkezdett gyártani. Ezek valóban jobb hatással vannak a szervezetre, mint a cukorban, zsírban és tartósítószerekben úszó társaik, ám ennek ellenére mégsem lehet őket egészségesnek nevezni.

A gond legtöbb esetben a rejtett cukrokkal és a túlzott feldolgozással van, így vásárlásnál érdemes mindig a legtermészetesebb alapanyagokhoz nyúlni. Sok itt felsorolt élelmiszer otthon sokkal jobb minőségű és egészségesebb alapanyagokból is elkészíthető.

Nem minden egészséges, ami annak látszik

Az egészséges táplálkozás alapja a sok zöldség, gyümölcs és fehérjében, valamint rostban gazdag élelmiszer fogyasztása. Viszont sokan bedőlnek a „teljes értékű” vagy „teljes kiőrlésű” szavaknak, amikkel önmagukban semmi gond nincs, de érdemes elolvasni a többi összetevőt is. Hiába készül egészséges módon feldolgozott gabonából egy termék, lehet, hogy a cukortartalma már nem ilyen kedvező a szervezetnek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük