Nyolc egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne dőlj be a marketingnek
Hiába tűnnek egészségesnek ezek az ételek, nem mindig szabad bedőlni annak, amit a címkéjükön írnak.
Mára már az élelmiszeripar is felismerte, hogy egyre több ember próbál életmódszerűen odafigyelni az egészségére, így számos gyártó egészséges - vagy egészségesnek hitt - ételeket is elkezdett gyártani. Ezek valóban jobb hatással vannak a szervezetre, mint a cukorban, zsírban és tartósítószerekben úszó társaik, ám ennek ellenére mégsem lehet őket egészségesnek nevezni.
A gond legtöbb esetben a rejtett cukrokkal és a túlzott feldolgozással van, így vásárlásnál érdemes mindig a legtermészetesebb alapanyagokhoz nyúlni. Sok itt felsorolt élelmiszer otthon sokkal jobb minőségű és egészségesebb alapanyagokból is elkészíthető.
Nem minden egészséges, ami annak látszik
Az egészséges táplálkozás alapja a sok zöldség, gyümölcs és fehérjében, valamint rostban gazdag élelmiszer fogyasztása. Viszont sokan bedőlnek a „teljes értékű” vagy „teljes kiőrlésű” szavaknak, amikkel önmagukban semmi gond nincs, de érdemes elolvasni a többi összetevőt is. Hiába készül egészséges módon feldolgozott gabonából egy termék, lehet, hogy a cukortartalma már nem ilyen kedvező a szervezetnek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- egészség
- cukorbetegség