A görögsaláta talán az egyik legkedveltebb salátafajta. A benne lévő uborka lúgosítja a szervezet, a lilahagyma segít a vértisztításban, az olajbogyó pedig E-vitamin-tartalmának köszönhetően rákellenes és bőrszépítő hatású. Íme, a görögsaláta receptje!
Dia
A tonhalsaláta a nap bármely szakában remek választás lehet. A zöldségek vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetet, a tojás és a tonhal pedig energiát ad. Ha nem érzed elég laktatónak, vagy főételnek eszed, adhatsz hozzá teljes kiőrlésű tésztát. Nézd meg a tonhalsaláta receptjét!
Dia
A grillcsirkés saláta kiváló választás lehet akár főételnek is, de uzsonnaként bizonyosan megállja a helyét. A salátalevelek és a paradicsom rosttartalmuknak köszönhetően serkenti az anyagcserét, a csirke pedig energiával lát el. Kattints a csirkesaláta receptjére!
Dia
A cukkinit viszonylag semleges íze miatt sokféle zöldséggel variálhatod. A növény - az uborkához hasonlóan - 90-95%-ban vízből áll, vagyis a szinte átmossa az emésztőrendszeredet, segíti a méregtelenítést. Kattints ide a cukkinis tésztasaláta receptjéért!
Dia
Ha valamivel izgalmasabb ízekre vágysz, próbáld ki az avokádósalátát. A krémes, zamatos avokádó párját ritkítóan gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, egészséges zsírokban és fitovegyületekben. Íme, a fűszeres avokádósaláta receptje!
Dia
A kecskesajtos saláta a jól megszokott trappistához képest karakteresebb ízeket tartogat. A benne lévő kalciumnak köszönhetően erősíti a csontokat, vitamintartalma pedig jóval magasabb, mint a tehéntejé. Próbáld ki a kecskesajtos-diós változatot!