Melyik a leghasznosabb gabonapótlék? 8 álgabona, ami tele van vitaminnal
Bár hivatalosan nem gabonafélék, tulajdonságaikból adódóan mégis ugyanúgy használhatod őket, mint a gabonákat.
Az álgabonák, vagyis a pszeudocereáliák nem a gabonafélék képviselői, dietetikusok azért említik őket mégis a gabonafélékkel együtt, mert magas a keményítőtartalmuk, és a gabonafélékhez hasonlóan hántolva, őrölve lehet őket használni az ételekhez.
Aki szeretne egészséges, kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, már azzal nagy lépést tehet, ha hetente pár alkalommal lecseréli a valódi gabonát valamelyik álgabonafajtára. Megannyi kedvező élettani hatásaik miatt ugyanakkor némelyiket gluténérzékenység esetén is érdemes beépíteni az étrendbe.
Egészséges álgabonák
Az álgabonák vitaminokban, szénhidrátokban és fehérjében gazdagok, ezért gyakran ajánlják vegetáriánusoknak, vegánoknak is. Emellett kiemelkedő kalcium-, kálium-, B-vitamin, foszfor-, vas-, réz-, élelmirost- és cinktartalommal bírnak, illetve segítik az emésztést. Köretként vagy salátába keverve egyaránt megállják a helyüket, ám felhasználás előtt érdemes átöblíteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Képek: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!
- gluténérzékenység
- liszt
Fehér liszt helyett: 10 gluténmentes liszt főzelékek sűrítéséhez
- gluténérzékenység
- lisztérzékenység
A cöliákia 5 legfontosabb tünete: súlyos vérszegénységhez is vezethet
- gluténérzékenység
- tünetek és betegségek