Védik a szívet és az agyat, támogatják az immunrendszert: 8 E-vitaminban gazdag élelmiszer
Az E-vitamin antioxidáns hatása miatt fontos az egészség megőrzésében, megfelelő táplálkozással fedezhető a napi szükséglet.

- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »
- Napi 10 perc teljes testre ható edzés, amihez csak egy szék kell: ülve is megdolgoztathatod az izmaidat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
Az E-vitamin a szervezet számos funkciójához elengedhetetlen. Fontos az egészséges látás, a vérkeringés és az agyműködés szempontjából is, valamint hozzájárul a bőr szépségének megőrzéséhez.
Az immunrendszert támogatja, csökkentve a fertőzések kialakulásának esélyét. Változatos, jól összeállított étrenddel általában elegendő mennyiséget vihet be az ember, ritkán van szükség arra, hogy tabletta formájában pótolják.
Táplálkozással ajánlott bevinni
Az E-vitamin zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin, tehát védi a szervezetet a sejtrongáló, sejtöregítő hatásuk miatt sejtméregnek is nevezett szabad gyökök káros befolyásától, ami akkor érvényesül, ha elszaporodnak a szervezetben. Szabad gyökök keletkeznek a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként, de külső tényezők, például a dohányfüst és a szmog felgyorsíthatják a termelődésüket. Az E-vitamin pozitív hatásai leginkább szabadgyök-fogó, antioxidáns tulajdonságának köszönhetőek.
A szakértők szerint étkezéssel ajánlott bevinni a megfelelő mennyiséget. Ez alól kivételt képeznek egyes állapotok, például az Alzheimer-betegség, amelynek során a vitamin lassíthatja a kór progresszióját. A napi E-vitamin szükséglet körülbelül 10 milligramm körül mozog, egyes élethelyzetekben, szoptatás idején, stresszesebb időszakokban enyhén magasabb, de még ekkor is 20 milligramm alatt marad. A túladagolástól nem kell tartani. A növények, magvak, növényi olajok mellett a tojás és a máj tartalmaz belőle többet.

Immunvédelem a természet erejével
Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.
Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.
Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- vérnyomáscsökkentő
- medvehagyma
10 étel az immunerősítő medvehagymából: csökkenti a gyulladást és a vérnyomást

- vitamin
- ásványi anyag