A'la carte szülés (x)
El tudod képzelni, hogy szülésed részleteit étlapról válaszd ki? Nos, természetesen az étlapot csak jelképesen értjük, de a választás szabadsága valóságos.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Új magánszülészet, a MamaRose kínálja szolgáltatásait Budapesten – ők az elsők, akik a nyugati országok szülészeti gyakorlata szerint szervezték meg az ellátást, külsőségeiben kiegészítve egy hotel eleganciájával.

A hazai szülészeti szemlélet rengeteget változott az elmúlt évtizedekben, de sok mindenben eltér a nyugat-európai országok gyakorlatától.

Nálunk például csak az anya saját felelősségére megoldható az úgynevezett ambuláns szülés, miközben az Egyesült Királyságban, Svédországban vagy Ausztriában természetes, hogy komplikációmentes szülés esetén anya és gyermeke akár már aznap, de legkésőbb másnap hazatérhet.

A magyar egészségügyi szabályozás normál hüvelyi szülés után minimum 1, de általában 3, császármetszés után pedig minimum 2, de általában 5 napot jelöl meg kórházi benntartózkodásra – mondja Dr. Illanitz Elemér a Dr. Rose Magánkórház vezető szülész-nőgyógyásza és orvos-igazgatója.

Biztonságos, meghitt szülés

Ennek indoka lehet a tény, hogy az esetleges sárgaság általában a harmadik napon jelentkezik a csecsemőnél, ahogyan a tejelválasztás is nagyjából ezen a napon indul be, de a nyugati szisztéma igazolja, hogy ezeket a tényezőket figyelembe véve is biztonságos a szülést ambuláns módon kezelni. Mi az egész folyamatot úgy építettük fel - a terhesgondozástól kezdve a gyermekágyas időszakig - hogy a nyugati mintát vettük alapul, és mindenben igyekszünk a családok elvárásaihoz igazodni.

A Dr. Rose Magánkórházon belül a szülészet, mely a MamaRose nevet viseli, kiemelt részleg, saját műtővel és két szülőszobával. Az alternatív szoba az otthonszülés intimitását teremti meg, berendezése, felszereltsége – egyetlen műszeres saroktól eltekintve – semmiben sem emlékeztet kórházi környezetre.

Átvettük a nyugati rendszernek azt a sajátosságát is, hogy a szüléseket tapasztalt bába vezeti le, aki aktívan részt vesz már a terhesgondozásban is. - fűzi hozzá Illanitz doktor - Ez a szemlélet biztosíték arra, hogy az orvosnak tényleg csak akkor kell belépnie a folyamatba, ha komplikáció adódna, akkor viszont azonnal rendelkezésre áll.

Minden a kismama kívánsága szerint

A MamaRose-ban a gátmetszés sem rutin eljárás, helyette gátvédelmet alkalmaznak. Azt is vallják, hogy a megfelelő szülésfelkészítéssel jelentős mértékben csökkenthető a kismama eseteges szorongása, félelme a szüléstől, így az valóban bensőséges, háborítatlan élmény lehet, melyhez a kórháznak csak meg kell teremteni a megfelelő körülményeket. A szülés előtt egyeztetnek minden kívánságról, vonatkozzon az a fényekre, zenére, illatokra, segédeszközökre, akár még az ételre, ágyneműre, babaruhára is.

Ha a szülő nő biztonságban érzi magát, ha a környezet kellemes számára, a kívánságait maximálisan figyelembe vették, a szülés is könnyebben zajlik - véli az orvos-igazgató - és nem jelent rizikót pár órával később hazaengedni a családot.

Mivel bababarát kórház vagyunk, számunkra a korai hazabocsájtást az is indokolja, hogy otthoni körülmények között jobban kivitelezhető az igény szerinti szoptatás.
Így a gyermekágyas ellátást a MamaRose munkatársai - a bába, a csecsemős nővér és a gyermekorvos - már a család otthonában folytatják, ami hozzásegíti az anyákat, hogy minél előbb kialakítsák gyermekükkel a közös ritmust.(%oldalmero(499778, 406372)%)

Ezt is szeretjük