Trekking kerékpár a Decathlonnál: bemutatkozik a B'twin Riverside 500-as! (x)
Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at!

kero 0003 Layer 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2017 tavaszán robbant be egy új típusú kerékpár a Decathlon polcaira, ami azóta töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlenül. A B’twin Riverside trekking kerékpárokat a mindennel felszerelt túrabringák és a sportos MTB kerékpárok közé lehet besorolni. 

A túravonalról megörökölte a nagy, 28 colos kerekeket, a mountain bike-ok részéről pedig a sportos megjelenést és a szélesebb körű felhasználhatóságot. Az alábbiakban a 79 990 forintért megkapható B’twin Riverside 500-as kerékpárt ismerheted meg közelebbről.

Ebben az árkategóriában az alumíniumváz már alap, amire élethosszig tartó jótállást biztosít a B’twin! S-M-L méretekben, négy színben kapható, uniszex, így 150 és 195 cm-es magasság között bárkinek jó lehet.

Egy igazi mindenes, hiszen a gumiköpeny ballonosabb egy országúti kerékpárnál, de a MTB-ok vastag külső gumijaitól messze áll, de még éppen eleget csillapít. Az oldalsó mintázatot megörökölte az MTB-októl, így enyhe terepen a kanyarokban is megállja a helyét, míg aszfalton alig lehet megállítani. Ha már megállítás, elöl-hátul tárcsafékek gondoskodnak a hatékony lassulásról, így ezzel sem lesz gondod, ha emellett a bringa mellett döntesz.

Mivel Magyarországon csak tükörsima, frissen aszfaltozott (kerékpár)utak vannak, repedések nélkül, itthon leginkább akkor tudod kihasználni a teleszkóp nyújtotta előnyöket, ha letérsz ezekről az első osztályú utakról, hiszen a járt utat mindig izgalmasabb elhagyni a járatlanért. Persze, ha valaki olyan helyen használná, mely nem felel meg a fenti leírásnak, annak a csuklója hálálkodni fog, hogy segítségére van a csillapításban egy rugós villa. 

Hátul kilenc lánckerék között váltogathatsz a terepviszonyoktól függően, míg elöl csak egy tányért találunk. Ennek előnye, hogy spóroltak neked a bringán legalább 3-400 grammot, kaptál egy letisztultabb kinézetet, miközben csökkentették a meghibásodható alkatrészek számát. Az első lánckerék egy trekkinghajtómű középső lánckerekének felel meg, de arra, amire ezt a kerékpárt kitalálták, nem is kell ennél több.

Ezek után adott a kérdés, hogy mire is való ez a kerékpár? Ahogy fentebb olvashattad, ez egy igazi mindenes, de azért a gyökerekkel és kövekkel tarkított turistaösvényeket inkább hanyagold, mert, ha a bringa még ki is bírná néhány alkalommal, te biztos nem élveznéd. 

Ugyanakkor legyen szó egy aszfaltos túráról, esetleg egy dózerutas kirándulásról, keresve sem találnál jobbat egy crosstrekking bringánál. Ha néha otthon hagynád a kocsidat vagy a buszbérleted, és helyette átveretnél a városon bringával a munkahelyedig, vagy, ha csak fitten tartanád magad egy kis tekeréssel, akkor is jó választás lehet ez a Riverside.

Szinte bármilyen kiegészítőt fel lehet rá szerelni, amire egy kerékpárosnak csak szükségük lehet, legyen szó csomagtartóról, sárvédőről, kitámasztóról vagy táskákról. A KRESZ által előírt kötelező kiegészítők, mint az első-hátsó lámpa, első-hátsó prizma, csengő és kerékprizmák mind benne vannak a vételárban, ahogy az üzembe helyezés is, akár online rendeled, akár az egyik Decathlon áruházban vásárolod meg. Itt a tavasz, dagad a jókedv, irány bringával a természet!

Ezt is szeretjük