A fogágybetegség a Covid-19 egyik rizikófaktora! (x)
Megnő a Covid-19-fertőzés súlyos, akár végzetes kimenetelének kockázata kezeletlen fogágybetegség esetén, de a megfelelő szájhigiénia segíthet a megelőzésben.

sagerdental femina 2100x1400px
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Covid-19 betegség egyelőre nem tűnt el az életünkből, hiszen a gyerekeket jelenleg még nem is oltják. Pont emiatt fontos a higiéniai szabályok betartása továbbra is, így a maszkhasználat, a gyakori kézmosás, a rendszeres fertőtlenítés és a hatékony fogmosás, a megfelelő szájhigiénia. A Curaprox svájci fogápolási márka segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogmosás és a Covid-19 kapcsolatáról. Ha inkább egy videón néznéd meg a helyes fogmosás alapjait, itt megtalálod:

 

Bár home office idején mi magunk is hajlamosak vagyunk a szokásos testápolási rutinokat elhanyagolni. A fogmosást nem szabad elhagyni, míg egy zuhany vagy hajmosás elmaradása maximum csak esztétikai probléma, addig a fogmosás hiányával a fertőzést kockáztatjuk. A pandémia idején még fontosabb, hogy odafigyeljünk a fogínygyulladásra (gingivitisre).

Több kutatás is megállapította, hogy egy elhanyagolt fogínygyulladásból kialakuló fogágybetegség (parodontitis) összefüggésben áll a súlyos Covid-szövődményekkel (lélegeztető gép, intenzív osztályon való ellátás, illetve halál). A kezeletlen fogágybetegség ugyanis jelentősen rontja a szervezeten belüli gyulladásos folyamatokat, hozzájárul a citokinvihar kialakulásához, így a fertőzés könnyebben válik végzetessé. Felnőtteknél komoly rizikófaktor a dohányzás, bizonyos általános betegségek és a genetikai hajlam, valamint a nem megfelelő fogmosási technika, míg a kicsiknél inkább az utóbbi a jellemző. 

sagerdental femina 840x560 01

A hagyományos fogkefék sörtéi túl kemények ahhoz, hogy túlzott rányomás nélkül elérjék a kritikus területeket, az ínyszélt és a fogak közti réseket. Az alaposabb tisztításért sokan bizony keményebben dörzsölik a fogakat és az ínyt. Emiatt kialakulhatnak súlyos ínysérülések, és szabaddá válhat az érzékeny fognyak is. Ezért előnyösek a puha fogkefék. A helyes fogmosás egyik alapja tehát a minél sűrűbb csomózású, kíméletesen puha fogkefe, mint például a Curaprox fogkeféi. Ezt érdemes hatékony fogköztisztítóval vagy fogselyemmel kiegészíteni, így a fogak közötti rések is megtisztulhatnak.

sagerdental femina 840x560 03

Amikor home office-ban dolgozunk, online oktatás zajlik, vagy csak sokat vagyunk otthon, hajlamosak vagyunk elhanyagolni vagy éppen kihagyni a mindennapos testápolási rutinunkat, beleértve a fogmosásokat is. De ne másnak tisztálkodjunk, hanem a saját egészségünk érdekében. Bár a hajnál, a sminknél, a borotválkozásnál csupán esztétikai probléma lehet a lustaság, a fogmosás inkább egészségügyi kérdés. Jelenleg zajlik egy nagyszabású online kutatás, amely azt méri fel, hogy a magyarok fog- és testápolási szokásai miként változtak a pandémia, a home office, karantén idején. Segítsd munkánkat, és válaszolj őszintén: neked és családodnak nem változtak meg a test- és fogápolási szokásai?

SEGÍTSD A KUTATÁST, ÉS TÖLTSD KI EZT A PÁR PERCES ONLINE KÉRDŐÍVET!

A különleges puhaságukról ismert Curaprox fogkefék a hagyományos sörték helyett sűrűn elrendezett Curen* szálakból álló hatékony tisztítófelülettel rendelkeznek, melyek gyengédségüknek és puhaságuknak köszönhetően az ínyszélt sérülés nélkül tisztítják, gyengédek a fogakhoz és az ínyhez, mégis hatékonyan távolítják el a lerakódott lepedéket. A kompakt kefefejjel még a nehezen elérhető helyek is megtisztíthatók. A Curen* szálak merevebbek, mint a többi fogkefében található nejlonsörték, és fogmosás közben nedvesen is ugyanúgy megőrzik a tartásukat, mint szárazon. Ennek köszönhető, hogy ilyen nagy számú, puha szállal készülhetnek.

sagerdental femina 840x560 02

A különböző szálsűrűségű fogkefék közt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő puhaságú fogkefét, legyen az soft, super soft vagy ultra soft. Igazi szenzáció, hogy a legújabb Curaprox fogkefe hihetetlen 12 460 db szállal szenzációsan gyengéd a fogakhoz és az ínyhez. Nemhiába kapta a Velvet elnevezést. A termékpalettában találhatók még speciális fogkefék: implantátumok és fogszabályozók esetére, műtéteket követő szájápolásra vagy a tökéletes fogmosási technika szerelmeseinek. Akár 36 különböző, vidám színben érhetők el, így a fogmosás igazi élményt jelenthet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ha szeretnél 15%-os kedvezménnyel gyengéd és különösen sűrűn csomózott Curaprox fogkeféket vásárolni, akkor írd be a femina2105 kuponkódot a https://www.sagerdental.hu/fogkefek oldalon.

(Képek forrása: Curaprox)

Ezt is szeretjük