Nem viszik túlzásba a diétát? Képeken 9 zörgőcsontú híresség

A sztárok körében nem ritka, hogy egy szerep kedvéért vagy divatból túl soványra fogynak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szakemberek szerint a hazai lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, és az jelenség nem csupán Magyarországon, hanem az egész fejlett világban megfigyelhető. Ezzel párhuzamosan azonban egyre többen esnek át a ló túlsó oldalára, és  egészségtelen mértékben lefogynak.

Mint az élet sok más területén, a testsúly esetében is az arany középút az ideális. Számold ki a BMI-értékedet, és ne kövesd el cikkünkben szereplő amerikai színésznők és hírességek hibáját.

Számold ki a testtömegindexedet!

A testtömegindex - angolul body mass index, rövidítve BMI - egy statisztikai mérőszám, amely a testmagasságot és a testtömeget veti össze.

Ha a kilogrammban mért súlyodat elosztod a méterben mért testmagasságod négyzetével, máris megkaptad saját BMI-értékedet. A 19 és 25 közötti értékek számítanak egészségesnek, 25 felett beszélünk túlsúlyról, 19 alatt pedig kóros soványságról.

A jobb oldalon lévő BMI-kalkulátor segítségével kiszámolhatod, a te testsúlyod egészségesnek számít-e.

Zörgőcsontú világsztárok

Lapozd végig az alábbi galériát, ha kíváncsi vagy, kik azok az amerikai színésznők és hírességek, akik minden bizonnyal nem érik el ezt a bűvös 19-es számot, és érdemes lenne hízókúrába fogniuk.

Anorexia nervosa

A túlzásba vitt fogyókúra hátterében gyakran az anorexia nervosa nevű pszichés betegség áll, melynek következtében a beteg kórosan lefogy, miközben önmagát még mindig kövérnek látja.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A betegség leggyakoribb tünetei a következők: jelentős testsúlycsökkenés - 17,5 alatti testtömegindex -, fokozott félelem az elhízástól, a menstruáció elmaradása, valamint a testkép torzulása.

Ezt is szeretjük