20 perces kőkemény otthoni edzés a combok és popsi formálására: 8 gyakorlat, amit érdemes megtanulni

Számos hatékony gyakorlat van, amelyeket otthon, kényelmes körülmények között el tudsz végezni.

GettyImages-1086572200
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári időszakban különösen sokszor kerül a figyelem középpontjába a comb és a popsi. Ahhoz, hogy magabiztosan feszíts a strandon vagy akár az utcán egy rövid sortban sétálva, még nem késő a rossz szokásaidon változtatni. Számos hatékony comb- és popsiformáló gyakorlatot mutatunk, amelyet otthon, kényelmesen is el tudsz végezni.

A legtöbb comb- és lábformáló gyakorlat egyszerre dolgoztatja a feneket is, de vannak kifejezetten a popsi alakján dolgozó mozdulatok, amelyek elengedhetetlenek, ha feszes idomokra vágysz. Az alábbi lokális gyakorlatok a teljes testet formáló edzés részét képezik, amelyekkel megalapozhatod egy-egy testrészed tónusosságát, ugyanakkor a szoborszerű idomok eléréséhez érdemes teljes testet átmozgató gyakorlatokat is végezni.

Feltolják a popsit, és feszesítik a combot

A feszes test elérésében éppúgy szerepet játszik a megfelelő étrend, mint az, hogy egyensúlyba hozd a zsírégető és erősítő edzéseket. Válassz heti egy kardiót, ami lehet futás vagy bicajozás, ezt pedig heti kétszeri erősítő edzéssel spékeld meg. Edzés előtt ne feledkezz meg a bemelegítésről, majd a nyújtásról sem. Amennyiben a popsira és combokra gyúrnál, az alábbi gyakorlatokból válogathatsz.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük