„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)
Egy évvel az autóbalesete után Hegedűs Robi elkezdte használni a C-Peptide-et. 3 hónappal később Robi az eddig bénának hitt jobb oldalát is mozgatja.

bordasfalnal all
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hegedűs Robi óvodáskora óra sportolt, focizott. 13 évesen Felcsútra került a Puskás Akadémiára, de sajnos 2018 januárjában autójával súlyos balesetet szenvedett. Egy teherautó a szalagkorlátnak passzírozta, és a 22 éves fiú koponyája és agya súlyosan megsérült. Műtétekkel megpróbálták az orvosok menteni a menthetőt, de fél év után azzal engedték haza a magatehetetlen fiút, hogy rehabilitálhatatlan.

Az édesanya könnyek közt idézi fel a fájó mondatot, amit az utolsó MRI-vizsgálat után mondott nekik az orvos:

- Szó szerint azt mondta, hogy beigazolódott, amit gondoltunk, Robi egész életében feküdni fog, és nézi a plafont.

A két szülő azóta is minden segítség nélkül, egyedül ápolja fiát, akinél egy év alatt nem sok fejlődést tudtak elérni. Sok olyan család van, akik otthon ápolják kómás, vagy éber kómás hozzátartozójukat, és szakemberi tanács híján egymás tapasztalataiból táplálkoznak. A Hegedűs család is egy másik, hasonló sorsú beteg családjától hallott először a C-Peptide-ről.

torna

– Erika nagyon izgatottan felhívott, és elmesélte, hogy találkozott ezzel a C-Peptide-del. Megadta Varga Gábor számát, hogy hívjam fel, és talán már másnap el is jöttek. Ezután a harmadik napon Robi már egyedül tornáztatta a bal kezét, és talán az ötödik-hatodik napon már nagyokat mosolygott. Két hét múlva a bal lábát is elkezdte mozgatni, tornáztatni – mesélte hihetetlennek tűnő élményeit az édesanya.

A C-Peptid egy olyan aminosavlánc, ami az agyba kerülve javíthatja a sejtek tápanyagfelvételét, ezáltal a regenerálódás is élénkebb lehet. Emellett serkentheti a paraszimpatikus idegrendszert, így a test öngyógyító mechanizmusa is aktívabb lehet.

karnyujtas

Robi pár hónap alatt óriási fejlődésen ment keresztül. Nemcsak a bal keze és a bal lába mozgása lett aktívabb, de az eddig bénának hitt jobb kezét és jobb lábát is mozgatni kezdte. A szülők naponta több órát foglalkoznak a fiúkkal, ami nem pusztán az ápolásából áll. Gyakorolják például a betűket, és kiderült, hogy Robi nemhogy felismeri azokat, de el is tud olvasni egy rövidebb szöveget. A 23 éves fiúnak jobb lett a kedve is, míg korábban sokszor a depresszió jelei látszottak rajta. Jelzi, hogy nem szeret az ágyban, vagy egy kényelmes fotelben tehetetlenül feküdni, akkor érzi jól magát, ha áll, és edzi a testét. Persze, még mindehhez segítség kell neki, így jól jön a bordásfal, amihez támaszkodik, de más segítséget nem igényel. Egyedül áll. Óriási változások ezek ahhoz képest, hogy pár hónapja még csak feküdt, és a nyakát sem tudta tartani. Robi szülei új reményt kaptak, hiszen fiuk már most rácáfolt az orvosi diagnózisra, mert Robi igen is rehabilitálható. Amit 3 hónap alatt elértek, az már most több, mint ahova a C-Peptide nélkül egy év alatt jutottak. A tragédia által meggyötört szülők újra tudnak mosolyogni, mert most már látják az utat, és azt, hogy Robi is örül a változásnak.

- Most már kezd újra olyan Robis lenni. Mosolyog, és van, hogy rosszalkodik.

fogd meg

A C-Peptide idegrendszer-regeneráló hatása szembetűnő Robi eseténél, olyan idegpályák működése is beindult, amik a baleset után egy évig passzívnak bizonyultak. Ezenkívül az is megfigyelhető volt nála, hogy a folyamatos dózisemeléseknél újabb előreugrások történtek a fejlődésében. Ebben az a figyelemreméltó, hogy mindeddig az orvostudománynak nem állt rendelkezésére olyan gyógyszer, amivel az agyat és az idegrendszert regenerálni lehetett volna.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál.  Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.
Ezt is szeretjük