Az autista Robika javulni kezdett (x)
Krisztina fiát autizmus spektrumzavarral diagnosztizálták - Robika szülei már a diagnózis előtt tudták, kisfiuk más, mint kortársai.

Robika1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krisztina pár hónapja kapta kezébe kisfiáról a diagnózis: autizmus spektrumzavar. Ez az egyik leggyakoribb komplex fejlődési zavar. A legfrissebb felmérések szerint a gyerekek körülbelül 1%-át érinti. Az autizmus alapvetően befolyásolja a gyerek kapcsolatteremtő képességét, kommunikációját, játékát, képzeletét, gondolkodását és viselkedését. Robika szülei a diagnózis előtt is érzékelték, hogy kisfiuk más, mint a kortársai.

- Észrevettük, hogy nem úgy gőgicsélt, mint a többi gyerek. Háromévesen kezdett járni. Sokszor ugrált, és a kezével repkedett. Enni egyáltalán nem evett magától, nem volt szobatiszta, és nem beszélt - mesélte az édesanya.

Először a védőnőt keresték fel, de nem tudták pontosan megállapítani, hogy mi a probléma. Az anyukának végül azt ajánlották, hogy Robikát vizsgálja meg egy szakember, ahol egy speciális játékos felmérés alapján megállapították a kisfiúnál az autizmust.

- Amikor én ezt megtudtam, hogy a kisfiam autizmussal küzd, nagyon össze voltam törve. Többet sírtam, mint ettem - idézte vissza az élményt Krisztina.

Ekkor ajánlotta figyelmükbe egy ismerősük a C-Peptide-et. A szülők remélték a változást, de nem gondolták, hogy az pár nap után már látható lesz.

- Egy héttel a C-Peptide használata után észrevettem, hogy a kisfiú javulni kezdett. Például nem repked, nem néz felfele, próbál kommunikálni, ha szólok neki, figyel. Elsőnek nem is hittem, hogy a C-Peptide-től van, utána nem használtam egy hétig, utána láttam, hogy semmi javulás nincsen, utána megint elkezdtem használni, és megint láttam a javulást. Utána már tudtam, hogy ez tényleg a C-Peptide hatása.

Majdnem négyéves koráig a kisfiú pelenkás volt, két héttel a C-Peptide használata után Robika elkezdte használni a bilit.

- Mintha felfogta volna saját magától, hogy rá kell ülni, mert neki jó - mesélte nagy örömmel az édesanya.

Az autista gyerekeknél a szemkontaktus hiánya általános probléma szokott lenni, Robika szülei nagyon megörültek, mikor azt tapasztalták, hogy fiuk elkezdett belenézni a szemükbe.

- Nem nagyon nézett eddig a szemünkbe, most meg megfogja az arcunkat, és belenyomja a szemét az arcunkba. A C-Peptide-et amióta használom, azóta a kisfiú belenéz a szemünkbe, és kommunikál velünk. A második üvegnél már szavakat is elkezdett mondani, ilyet hogy apa, anya, dádá. Ez nekem egy áldás, hogy a kisgyerekem tudja majd élni azt az életet, amiről soha nem is álmodtam volna - mondta mosolyogva az édesanya.

Az autista 4 éves Robika, 2 hónap C-Peptide használat után beszélni kezdett, szobatiszta és barátkozóbb lett from Proinsulin C-Peptide on Vimeo.

A C-Peptide azáltal, hogy csökkentheti az agyban a gyulladást és az oxidációs folyamatokat, az autizmusban szenvedő betegek állapotában javulás állhat be.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.-nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál. Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.

(Képek forrása: Max-Immun Kft.)

Ezt is szeretjük