Fáj a torkom. De hogy? (x)
Nem mindegy, hogyan fáj a torkod és milyen tüneteid vannak, hiszen a gyógyulás feltétele, hogy megtaláld a tökéletes gyógyszert. Tedd mindezt természetesen!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Reggel felébredünk, és fáj a torkunk. Ha tényleg nagyon kellemetlen, esetleg lázzal jár, akkor nem intézzük el egy sós vizes gargalizálással, ami egyébként máig az egyik legjobb háziszer, főleg egy kis - gyógyszertári minőségű - teafaolajjal turbózva hanem orvoshoz megyünk.

Ott megtudhatod, hogy torok, vagy mandulagyulladásod van, vírusok, esetleg baktériumok okozzák. Fejedben a diagnózissal, kezedben a recepttel hagyod el a rendelőt. Ha vírusos a baj, akkor tessék kifeküdni az utasítás. A pihenéssel terhet veszel le immunrendszeredről, így a szervezet az öngyógyításra tud koncentrálni.

A homeopátia, ez a 200 éves orvoslás is az immunrendszer serkentésével gyógyít. A homeopátia nem a betegséget, hanem a beteg embert veszi figyelembe. Mit jelent ez a gyakorlatban? Gondold végig, hogy a torokgyulladás gyűjtőnév milyen különböző tüneteket okozhat.

Hogyan fáj a torkod? Ez egy egyszerű kérdésnek tűnik, és egy ötéves gyerektől kimerítő választ is kapunk rá. Egy felnőttnél időbe telik, amíg az egyéni, csak rá jellemző panaszt meg tudja fogalmazni.

Különböző torokfájásokra más-más orvosság hatásos

A torok kaparhat, éghet. A fájdalom lehet jobb-, vagy baloldali. Érezhetsz gombócot, vagy néha olyan, mintha egy szálka állna ki a manduládból. Fájdalmat okozhat a nyelés, de esetleg könnyebb szilárd táplálékot nyelni, mint folyadékot. Van, amikor a hideg borogatás, van, amikor a forró tea enyhíti a panaszokat.

Néha duzzadtak a nyirokcsomók, és folyik a nyálunk, máskor égetően száraz a garat, és nem is vagyunk szomjasak. Ezekre a tünetekre különböző homeopátiás szereket használhatsz.

A leggyakrabban használt torokszerek, tünetekkel

  • Aconitum napellus: ha a betegség hirtelen lehűléstől alakul ki, a torok száraz, piros és a hangod rekedt.
  • Atropa belladonna: jobb oldali panasz, nyeléskor erős fájdalom, piros málnanyelv, esetleg magas láz, izzadással. Gyerekek gyakori szere.
  • Apis mellifica: ami a méhecskéből készül, és a torok is úgy néz ki, mint egy duzzadt csípés. Rózsaszín, a fájdalom égő-szúró. Hideg borogatásra javul.
  • Hepar sulfur: ha a szálkaszerű fájdalom nyeléskor a fülbe sugárzik, és meleg italokra fokozódik. A torok gennyes, a beteg fázik.
  • Lachesis: amikor a fájdalom baloldali, és az üres nyelés kellemetlen, de a szilárd ételé nem. A torok liláspiros, a nyak érintésre érzékeny.
  • Mercurius solubilis: a gyulladt tüszős mandula szere. A nyelv petyhüdt, fehér színű. Bőséges, égető nyálfolyás.
  • Phytolacca: ilyenkor a mandulák mintha bíborszínű lakkfestékkel lennének lekenve.

A fenti szerek gyakran használnak, de a homeopátiás kézikönyvekben mindenki megtalálhatja a tüneteire leginkább megfelelőt. Érdemes próbálkozni a szelíd gyógymóddal, mert így nemcsak gyógyulunk, de ellenállóbbak is leszünk a betegségekkel szemben.

Találd meg a legmegfelelőbb orvosságot a torokgyulladás kezelésére itt!(%oldalmero(510484, 416083)%)
Ezt is szeretjük