Rákellenes, óvja a látást és a bőrt: a béta-karotin legjobb természetes forrásai
A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, erős antioxidáns hatású növényi pigment.

GettyImages-1312337241
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Táplálkozási szakértők gyakran tanácsolják, hogy együnk minél színesebben. Természetesen nem az ételszínezéktől különböző árnyalatokban pompázó élelmiszerekre gondolnak, hanem hogy sokféle zöldség és gyümölcs kapjon helyet az étrendünkben. 

A növények színanyagai nem csak a szemet gyönyörködtetik, rendkívül egészségesek is. Óvják a növényeket a külső ártalmaktól, és az emberi sejtekkel is hasonlóképpen tesznek. A béta-karotin is egy növényi pigment, ami élénk színt biztosít a vörös, a narancssárga és a sárga zöldségeknek. Erős antioxidáns hatású, rákellenes, segít a látás és a bőr egészségének megőrzésében, illetve bizonyos vizsgálatok szerint a kognitív képességeket is támogatja. 

A béta-karotin legjobb természetes forrásai

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezetben retinollá alakul. Antioxidáns hatású vegyületként védi a sejteket az oxidatív stressztől, hasznos lehet egyes daganatos kórképek, szívbetegségek és a demencia rizikójának csökkentésében. Bár étrend-kiegészítő formájában is kapható, a legjobb, ha természetes forrásból viszed be, például a következő egészséges táplálékok segítségével.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük