Lőrinc 9 év után beszélni kezdett (x)
Lőrinc még csak 21 éves volt, amikor biciklivel hazafelé jövet egy részeg sofőr elütötte. Azóta, 9 év után most mondta először ki azt, hogy anya.

P1000636.MP4.00 11 58 18.Still001
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy fiatal, vagány srác, aki maga építette a biciklijeit, barátaival rendszerese együtt tekertek, buliztak, de mindeközben Lőrinc megbízható fiúként mindig tájékoztatta a szüleit, hogy hol van és hogy mikorra várhatják. 

9 évvel ezelőtt egy este mégsem írt egy sms-t se. Nem írt, hogy nem jön haza, nem telefonált, ami szüleit meg is lepte. Később kiderült, hogy egy részeg sofőr elütötte a fiút, akit utána súlyos koponyasérüléssel kórházba szállítottak.

Összetörtek a szülők

A szülők nehezen találták meg Lőrincet, mert a fiú otthon felejtette az iratait és így nem tudták értesíteni őket. Az édesanya sírva mesélt arról, hogy sokkos állapotban, csak állt a kómában lévő fia ágya mellett és fogalma sem volt, hogy mit érez és, hogy mit kell csinálnia.

LORINC 3

- Nem tudtam, hogy mit csináljak, csak ott álltam és próbáltam vigasztalni a gyereket, odamentem, simogattam, beszéltem hozzá, puszilgattam. És mondták, hogy nincs reakció semmi. Igazából mondták, hogy a szerveit, ha gondolom, majd felajánlhatom. 

Érezte szülei jelenlétét

Bár Lőrinc gépekre kötve, kómában feküdt, az orvosok szerint fölösleges volt beszélni a fiúhoz, úgy sem érzékelte. Ennek ellenére a műszerek sípolni kezdtek és jelezték, hogy a fiú igen is érezte szülei jelenlétét.

- Láttam, hogy a szeméből elkezdett csorogni a könny, és a gépen, amivel lélegeztették ezerrel elkezdett mozogni. És akkor a doktorhoz odament a nővér és mondta, hogy "Látod doktornő, milyen reakciója van a gyereknek? Nézd meg, Lőrinc abban a minutumban megtudta, hogy a szülei ott vannak."

LORINC 4

A harc Lőrinc felépüléséért ekkor kezdődött. A fiú kiszolgáltatva irányításképtelen testének, bezárva harcolt az egyre sokasodó problémákkal. Lőrinc egyik kórházból a másikba került, először csont és bőrre fogyott, majd egy másik helyen rendszeresen visszaöklendezte a tápszert, ami a légcsövébe jutott. Mivel nem vették észre, ott bomlani kezdett és lassan felemésztette a jobb tüdejét. Ez csak később otthon derült ki, mikor már hazavitték a szülők a fiút.

Összeomlott a fiú tüdeje

- Éjszaka nem tudom hányszor keltünk fel, hol a férjem, hol én, hogy leszívjuk a váladékot a tüdejéből, és egy nagyon büdös, sűrű váladék jött ki belőle – emlékezett vissza az édesanya.

Az édesanya alig hitt a fülének, amikor fia 9 év után újra azt mondta: Anya! from Proinsulin C-Peptide on Vimeo.

Majd kiderült, hogy a jobb tüdő teljesen leállt és ki kellett operálni az elhalt részt. Bár nagy esélye volt, hogy a fiú a műtétet sem éli túl, Lőrinc ezt is megharcolta. A szülők mindenféle terápiás módszert kipróbáltak, hogy segítsék fiúk rehabilitációját, de nem sok eredményt tapasztaltak. 

Felcsillant egy reménysugár

Tavaly decemberben a család ismerőse felhívta a figyelmüket egy videóra, ahol egy kómából ébredő hölgy a C-Peptide használata után elkezdett beszélni. Utánanézett az anyuka és kiderült, hogy ők is töltöttek jó pár hónapot ugyanabban az ápolási intézetben, ahol ez a hölgy volt. Felhívta az ottani vezető nőt, aki megerősítette a hírt, hogy tényleg igaz, Zsuzsi azóta kezdett el beszélni. Eldöntötték, hogy kipróbálják Lőrincnél, de akkor még az édesanya nem is sejtette, hogy milyen hatalmas változások elé néznek. Katalin könnyek között mesélte el azt a pillanatot, amikor fia megszólalt.

LORINC 2

- Mentem ki, beköszöntem neki, Helló Lence, mi újság? Hogy, s mint? És mentem volna le és akkor utánam szólt: "Anya, anya!" Jövök, mondom, mit mondtál? Valami fantasztikus volt újra hallani, hogy tényleg azt mondta, hogy Anya. 

Lőrincnél ekkor még csak 1 hónapja alkalmazták a C-Peptidet, az édesanyának felbecsülhetetlen élmény volt az, hogy a fia újra megszólalt. Azóta a mozgásfejlődése is beindult a fiúnak, segít a fordulásban, apró mozdulatokkal mozgatja a végtagjait, de az arcmimikáján is leolvasható időnként a hangulata. Van, hogy mosolyog, de olyan is, amikor elutasító. Ez mind azt jelenti, hogy egyre jobban képes a saját véleményét, hozzáállását képviselni. Lőrinc kezd kiszabadulni teste fogságából.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál.  Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.

Ezt is szeretjük