Piszkosabb, mint a lefolyó, és naponta többször a fejedhez ér!
Ők élnek a hajkeféden
Lassan úgy néz ki, mint egy szőrös kis állat? Veszélyes lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt hetekben ahányszor ránéztél reggel a fürdőben a hajkefédre, az jutott eszedbe, hogy igen-igen, este vagy hétvégén megtisztítom?

A legtöbb esetben azonban az ilyen halogatások a kelleténél tovább húzódnak. A Microban Europe nevű cég kutatása szerint veszélyes lehet túl sokáig húzni a hajkefe tisztítást.

Mennyi baktérium él a hajkeféden?

A szakemberek összesen 30, 18-24 év közötti nő hajkeféjének baktériumflóráját vizsgálták. Azt találták, hogy míg egy átlagos mosdókagyló lefolyójában négyzetcentiméterenként 2733 baktérium él, addig a hajkefén ugyanekkora területen 3409.

Bár ezeknek a mikroorganizmusoknak nem mindegyike kórokozó, felelőssé tehetőek a kellemetlen szagokért, illetve a fejbőrön jelentkező allergiás reakciókért.

A Microban Europe marketing igazgatója, Alison Southcombe szerint a hajkefén felhalmozódó hajszálak, hajformázó maradékok akár több hónaposak is lehetnek, és megfelelő környezetet jelenthetnek a baktériumok, penészgombák szaporodásához.

Így tisztítsd a hajkefédet!

A legegyszerűbb, ha nem hagyod, hogy felhalmozódjanak a hajszálak a hajkefén, hanem minden fésülködés alkalmával eltávolítod őket. Alkalmanként - mondjuk hetente-kéthetente - pedig érdemes a kefét meleg vízzel és antibakteriális kézmosószerrel tisztítanod. Így egyfelől eltávolítod a beleragadt kemikáliákat és baktériumokat, másfelől a fésülködés során rajta képződő zsírrétegtől is megszabadulhatsz.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Ezt is szeretjük