Milyen alkat vagy a zsírlerakódás szempontjából?

Ezzel a módszerrel fogyhatsz a leggyorsabban

Meghatározza a fogyókúra sikerét!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A testalkatok olyan kategóriák, melyekkel jól leírható egyszerre a csontozatod számos jellemző tulajdonsága, és az, miként oszlik el az izom és a zsír rajtad. A testednek ezeket a jellemzőit nemcsak érdekességként érdemes ismerni, hiszen a fogyókúra és az edzés során kiemelt szerephez jutnak. A testalkatodnak megfelelően megválasztva a fogyási stratégiádat sokkal látványosabb eredményekhez juthatsz.

A legtöbb nő alakja jól leírható négy testalkat megkülönböztetésével, melyekből az is felismerhető, hogy az illető szervezete miként reagál az étrendi változásokra és az edzésre. Tudd meg, melyik típusba tartozol, és mi a teendőd, ha hatékonyan szeretnél fogyni!

Alma alkat

Az alma alakú nők vállai szélesebbek a csípőjüknél és gyakran vékony lábakkal rendelkeznek. A súly ebben az esetben leginkább a hason rakódik le, és az almatípus innen is fogy a legnehezebben.

A fogyókúra során az alma alakú nőknek a legnagyobb figyelmet a komplex szénhidrátok bevitelére kell fordítaniuk, melyeknek legfőbb forrásai a zöldségek kell, hogy legyenek, ám időnként a zab vagy a barna- és vadrizs is jó választás. Az étrend maradékát sovány fehérjékkel ajánlott feltölteni, mint a csirke- vagy pulykamell, de az egészséges zsíroknak is kell egy kis hely. Ami az edzést illeti, a test középső területére fókuszáltan javasolt végezni a kardió és az erősítő gyakorlatokat is.

Homokóra alkat

A sokszor idealizált homokóra alkat mindössze a nők 8%-ára jellemző. A homokórák egyenletesen, mindenhova egy kicsit híznak, így nemcsak hasra vagy fenékre, de karra, combra és lábra is, ám eközben a derekuk vonala mindvégig hangsúlyos marad.

A homokóra alkatú nőknek étrend tekintetében a kiegyensúlyozott táplálkozás ajánlott, mely arányosan, ám csökkentett mennyiségben tartalmazza az összes szükséges tápanyagot. Ennek a típusnak ráadásul különösen fontos a mozgás, melyből a teljes test erősítése ajánlott a feszes formák és a szép tónusú izmok elérése érdekében.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Körte alkat

A körte alkatú nőkre nagyon jellemző, hogy csípőre, combra és fenékre híznak, ám emellett karcsú felsőtesttel és karokkal rendelkeznek.

Ha ebbe a típusba tartozol, a zsírokban szegény, komplex, zöldségekből és gyümölcsökből származó szénhidrátokban viszont gazdag diéta ajánlott. Érdemes a zsírszükséglet javát olyan egészséges forrásokból kielégíteni, mint az avokádó vagy a lazac, valamint főzéshez kókuszolajat használni. Mozgásként főleg az intervallum edzések és a HIIT ajánlott, melyek a combjaidra fókuszálnak. Jó opció emellett a futás és a biciklizés is, melyek segítenek, hogy belelendülj ismét a rendszeres sportolásba.

A lógó, kiálló has 4 típusa: mutatjuk, melyik mitől szűnik meg

Nézegess képeket!

Elolvasom

Négyzet vagy újságlap alkat

A négyzetalkat viszonylag hasonló a homokórához, ám fontos különbség, hogy ez a típus hasi hízásra hajlamos, ám ez inkább elöl jelenik meg, mint derékon. A négyzetre jellemző a gyorsan pörgő anyagcsere, mely lehetővé teszi, hogy a fogyókúrás étrendbe mindenféle ételek beleférjenek, így az elsődleges fókusz a tápanyagok mennyiségén és a kalóriákon lehet.

Ha edzeni szeretnél, és négyzet alkatod van, válassz olyan mozgásformákat, melyek segítenek ívesebbé tenni az alakodat, így a váll-, mell- és combizomedzések arányát fontos összehangolni.

Ezt is szeretjük