A 9 legjobb zsírégető recept nyárra
Ha szeretnéd igazán különleges, könnyű és hűsítő finomságokkal kezdeni a nyári diétádat, próbáld ki receptjeinket!
Citromos hűsítő
Hozzávalók:
- 3 lédús alma
- 1 közepes citrom
- 1 csésze víz
- 1 teáskanál barnacukor
Mosd és hámozd meg az almát, majd vágd kisebb darabokra. Facsard ki a citrom levét, majd a vízzel és az almával együtt öntsd turmixgépbe. Turmixold össze, és ízesítsd a cukorral. Hidegen fogyaszd.
Egzotikus turmix
Hozzávalók:
- 2 kisebb banán
- fél csésze ananász
- egy csésze zsírszegény tej
Pucold meg, és vágd karikákra a banánt, az ananászt pedig kockázd fel. Tedd a tejjel együtt a turmixgépbe, turmixold össze, majd hűtsd le. Jégkockával és ananászkarikával tálald.
Epres „Mojito”
Hozzávalók:
- 1 csésze eper
- 1 csésze jégkása
- 1 zöldcitrom fele
- 2 mentalevél
- mentalevél a díszítéshez
Mosd meg az epret, és darabold fel, a zöldcitromot pucold meg, vágd a belsejét apró darabokra, majd tedd az eperrel együtt a turmixgépbe. Öntsd hozzá a jégkását, illetve add hozzá a mentalevelet, és turmixold össze. Ha kész, mentalevéllel díszítve tálald.
Dinnyesaláta
Hozzávalók:
- 1 kg dinnye
- fél fej vöröshagyma
- őrölt feketebors
- egy csipet só
- extra szűz olívaolaj
Vágd ki a dinnye belsejét, magozd ki, szeleteld apró darabokra, majd tedd egy nagy tálba. Aprítsd fel a hagymát, add a dinnyéhez, sózd és borsozd ízlés szerint, majd locsold meg egy kis olívaolajjal. Tedd egy fél órára a hűtőbe, majd tálald.
Epres spenótsaláta
Hozzávalók:
- 1 csokor spenót
- 3 csésze eper
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- 3-4 evőkanál barnacukor
- fél teáskanál paprika
- 2 teáskanál szezámmag
Mosd meg, és tépd apróbb darabokra a spenótot. Az epret mosd meg, és negyedeld fel, majd a spenóttal együtt tedd egy nagy tálba, és forgasd össze. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot, a paprikát és a szezámmagot, majd óvatosan keverd össze a salátával.
Trikolor paprikasaláta
Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 1 sárga húsú paprika
- 1 zöld húsú paprika
- 1 piros húsú paprika
- 2 paradicsom
- 2 dkg zsírszegény sajt
- 3 evőkanál almaecet
Mosd meg, és vágd apró darabokra a paprikát és a paradicsomot, illetve tépkedd össze a salátát. Tedd őket egy nagy tálba, majd locsold meg az almaecettel. A sajtot reszeld le, és szórd meg vele a salátát.
Édes-savanyú saláta
Hozzávalók:
- 7 paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- negyed csésze barnacukor
- negyed csésze fehérborecet
- negyed csésze zöldségolaj
- só és bors ízlés szerint
Mosd meg, és vágd apróra a paradicsomot. A hagymát pucold meg, majd vágd fel úgy, hogy vékony félköröket kapj. Egy nagyobb tálban keverd össze a paradicsomot és a hagymát, egy kisebb tálban pedig vegyítsd össze a cukrot, az olajat, a sót és a borsot, öntsd a salátához, majd az egészet keverd össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Uborkaleves
Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- fél liter zsírszegény tej
- 1 pohár fehérbor
- 2 dl zsírszegény joghurt
- 2 újhagyma
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- só, bors
Az uborkát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le. A joghurtot keverd össze a tejjel és a borral, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, öntsd hozzá a citromlevet, add hozzá a cukrot, sózd, borsozd ízlés szerint, majd add az uborkához. Turmixold vagy keverd össze, majd tedd néhány órára a hűtőbe. Uborkaszeletekkel tálald.
Kapros-joghurtos leves
Hozzávalók:
- 3 zsírszegény joghurt
- 10 dkg uborka
- 1 csokor friss kapor
- 15 borsmentalevél
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Mosd meg, hámozd meg, és reszeld le az uborkát. A kaprot, a mentaleveleket aprítsd fel, a fokhagymát passzírozd össze. Keverd össze a hozzávalókat, majd a joghurttal együtt tedd a turmixgépbe, és turmixold össze. Hűtsd néhány órát, majd tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend
Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!
- c-vitamin
- fogyasztó praktikák