A 9 legjobb zsírégető recept nyárra

Ha szeretnéd igazán különleges, könnyű és hűsítő finomságokkal kezdeni a nyári diétádat, próbáld ki receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromos hűsítő

Hozzávalók:

  • 3 lédús alma
  • 1 közepes citrom
  • 1 csésze víz
  • 1 teáskanál barnacukor

Mosd és hámozd meg az almát, majd vágd kisebb darabokra. Facsard ki a citrom levét, majd a vízzel és az almával együtt öntsd turmixgépbe. Turmixold össze, és ízesítsd a cukorral. Hidegen fogyaszd.

Egzotikus turmix

Hozzávalók:

  • 2 kisebb banán
  • fél csésze ananász
  • egy csésze zsírszegény tej

Pucold meg, és vágd karikákra a banánt, az ananászt pedig kockázd fel. Tedd a tejjel együtt a turmixgépbe, turmixold össze, majd hűtsd le. Jégkockával és ananászkarikával tálald.

Epres „Mojito”

Hozzávalók:

  • 1 csésze eper
  • 1 csésze jégkása
  • 1 zöldcitrom fele
  • 2 mentalevél
  • mentalevél a díszítéshez

Mosd meg az epret, és darabold fel, a zöldcitromot pucold meg, vágd a belsejét apró darabokra, majd tedd az eperrel együtt a turmixgépbe. Öntsd hozzá a jégkását, illetve add hozzá a mentalevelet, és turmixold össze. Ha kész, mentalevéllel díszítve tálald.

Dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg dinnye
  • fél fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • egy csipet só
  • extra szűz olívaolaj

Vágd ki a dinnye belsejét, magozd ki, szeleteld apró darabokra, majd tedd egy nagy tálba. Aprítsd fel a hagymát, add a dinnyéhez, sózd és borsozd ízlés szerint, majd locsold meg egy kis olívaolajjal. Tedd egy fél órára a hűtőbe, majd tálald.

Epres spenótsaláta

Hozzávalók:

  • 1 csokor spenót
  • 3 csésze eper
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 3-4 evőkanál barnacukor
  • fél teáskanál paprika
  • 2 teáskanál szezámmag

Mosd meg, és tépd apróbb darabokra a spenótot. Az epret mosd meg, és negyedeld fel, majd a spenóttal együtt tedd egy nagy tálba, és forgasd össze. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot, a paprikát és a szezámmagot, majd óvatosan keverd össze a salátával.

Trikolor paprikasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 zöld húsú paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 dkg zsírszegény sajt
  • 3 evőkanál almaecet

Mosd meg, és vágd apró darabokra a paprikát és a paradicsomot, illetve tépkedd össze a salátát. Tedd őket egy nagy tálba, majd locsold meg az almaecettel. A sajtot reszeld le, és szórd meg vele a salátát.

Édes-savanyú saláta

Hozzávalók:

  • 7 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • negyed csésze barnacukor
  • negyed csésze fehérborecet
  • negyed csésze zöldségolaj
  • só és bors ízlés szerint

Mosd meg, és vágd apróra a paradicsomot. A hagymát pucold meg, majd vágd fel úgy, hogy vékony félköröket kapj. Egy nagyobb tálban keverd össze a paradicsomot és a hagymát, egy kisebb tálban pedig vegyítsd össze a cukrot, az olajat, a sót és a borsot, öntsd a salátához, majd az egészet keverd össze.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Uborkaleves

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • fél liter zsírszegény tej
  • 1 pohár fehérbor
  • 2 dl zsírszegény joghurt
  • 2 újhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • só, bors

Az uborkát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le. A joghurtot keverd össze a tejjel és a borral, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, öntsd hozzá a citromlevet, add hozzá a cukrot, sózd, borsozd ízlés szerint, majd add az uborkához. Turmixold vagy keverd össze, majd tedd néhány órára a hűtőbe. Uborkaszeletekkel tálald.

Kapros-joghurtos leves

Hozzávalók:

  • 3 zsírszegény joghurt
  • 10 dkg uborka
  • 1 csokor friss kapor
  • 15 borsmentalevél
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Mosd meg, hámozd meg, és reszeld le az uborkát. A kaprot, a mentaleveleket aprítsd fel, a fokhagymát passzírozd össze. Keverd össze a hozzávalókat, majd a joghurttal együtt tedd a turmixgépbe, és turmixold össze. Hűtsd néhány órát, majd tálald.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük