Ez történik a testedben, ha 7 napig nem eszel cukrot - Hihetetlen

Pusztán a cukor elhagyásával rögtön ledobhatsz néhány kilót, de nem ez lesz az egyetlen hatás.

cukor fajtak

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fogyni szeretnél néhány kilót, vagy az orvosod javasolta, hogy ideje lenne egészségesebb életmódra váltani? Érdemes akkor kipróbálni egy legalább hétnapos cukormegvonásos kúrát, amelynek számos nagyon kellemes eredménye lesz.

A cukor anélkül, hogy észrevennéd, képes függőséget kialakítani a szervezetedben, ugyanis fogyasztásának hatására örömérzetet okozó hormonok szabadulnak fel, amik még több cukor fogyasztásába hajszolnak. Sajnos ugyanezt a hatást váltják ki a mesterséges édesítőszerek is.

Milyen cukrokat kerülj?

Ha szeretnél alapos lenni a cukormentes étkezésben, akkor minden hozzáadott cukrot ki kell iktatnod az étrendedből. Ennek követésében nagy segítséget jelentenek a különböző élelmiszerek címkéi. Ilyenkor mindig az összetevők listáját figyeld. Itt ha cukrot, bármilyen szirupot, dextrózt, maltózt, fruktózt, mézet vagy mesterséges édesítőszert fedezel fel, akkor arról az ételről le kell mondanod.

Nem jó támpont azonban a tápértéktáblázatokat megnézni. Ezekben ugyanis szerepelnek a természetes cukrok is, amelyek például a gyümölcsökben fordulnak elő. Ezekről nem kell lemondanod a kúra ideje alatt sem, hiszen itt jelentős mennyiségű rost társaságában fogyasztod a cukrot, mely tompítja a hatását és csökkenti a sóvárgást.

Ugyanígy nem kerül tiltólistára semmilyen zöldség vagy tejcukrot, laktózt tartalmazó tejtermék sem. Ha nagyon édes ízre vágysz, válaszd a datolyát, mely az egyik legédesebb gyümölcs, ám roppant magas - 100 grammonként 8 gramm - rosttartalmának köszönhetően nyugodtan fogyasztható, sőt, édesítésre is használható.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hogyan vágj bele a cukormegvonásba?

A cukormentes étkezést kezdheted fokozatosan, először megfelezve a megszokott adagodat, így csökkentve a hirtelen elvonással fellépő tüneteket, vagy azonnal fejest ugorhatsz a teljes váltásba.

Az éhség és sóvárgás csillapítására ajánlott, hogy mindenap fogyassz legalább három liter vizet, és folyamatosan legyen nálad kéznél valamilyen gyümölcs. Egyszerűbb tartani a kúrát, ha otthon főzöl, és alaposan megvizsgálsz minden boltban vásárolt készterméket. Ebben segít, ha ismered, milyen más neveken bukkanhat még fel a cukor.

Milyen hatást remélhetsz?

Naponta akár több száz kalóriát is megtakaríthatsz a cukormentes étkezéssel, korábbi szokásaidtól függően, így egy hét alatt akár fél-egy kilót is fogyhatsz, részben a cukorból származó kalória hiánya miatt, részben pedig azért, mert a diéta segít sokkal tudatosabban étkezni.

A cukor hiányát ugyan az első két-három napban fejfájás formájában tudathatja veled a szervezeted, ez azonban hamar elmúlik. Ha a hét nap leteltével sem térsz vissza a túlzott mennyiségű cukorhoz, hamarosan észreveheted, hogy a szervezetedben csökken a gyulladás szintje. Ez például az ízületi fájdalmak enyhülésével vagy a bőrpír, ekcéma, akné visszaszorulásával válik általában feltűnővé, sőt, sokan azt tapasztalják, hogy nyugodtabban alszanak.

Ezt is szeretjük