A 6 legjobb zsírégető vacsora
Épp fogyókúrázol, de már unod a monoton menüket? Dobd fel diétádat néhány különleges fogással!
Almás-spenótos saláta
Hozzávalók:
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 2 teáskanál frissen facsart narancslé
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál méz
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi feketebors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb alma
- 5 csésze friss spenót
- 10 dkg zsírszegény sajt
Keverd össze a citromlevet, a narancslevet, a mézet, a mustárt, a sót és a borsot egy kis tálban. Tedd a felaprított hagymát és az apró darabokra tépkedett spenótot egy nagyobb tálba, add hozzá az öntetet, majd keverd össze. Végül óvatosan keverd hozzá az almát és a sajtot is. Hidegen tálald.
Gazpacho-saláta feta sajttal
Hozzávalók:
- negyed csésze olívaolaj
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- fél teáskanál só
- 1 csipet feketebors
- 4-5 paradicsom
- néhány nagyobb salátalevél
- 1 csésze fetasajt
- 2 csésze rukkola
- 1 közepes kígyóuborka
- 1 közepes vöröshagyma
Keverd össze az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot egy nagyobb tálban. Mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket, szeleteld fel a sajtot, tépd kisebb darabokra a rukkolát és a salátát, majd tedd őket a tálba. Tedd a salátát fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálald. Teljes kiőrlésű kenyeret fogyassz hozzá.
Paradicsomos lencseleves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 1 teáskanál olívaolaj
- 20 dkg lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg paradicsompüré
- 1 babérlevél
- 1 liter víz
- só, feketebors
Aprítsd fel a hagymát, majd az apróra vágott fokhagymával együtt pirítsd meg az olívaolajon. A paradicsompürét, a babérlevelet és az előző éjszaka 1 liter vízbe áztatott lencsét forgasd bele, és főzd körülbelül 30 percig kis lángon. Ha kész, vedd ki belőle a babérlevelet, majd ízesítsd sóval, borssal.
Párolt cukkíni paradicsommal
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 alma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomó petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi őrölt feketebors
- só ízlés szerint
A hagymát vágd karikára, majd fonnyaszd meg az olívaolajon. Hámozd meg az almát, majd vágd apró darabokra, a paradicsommal együtt. Keverd össze őket, majd add a hagymához, és párold őket kis lángon. Hámozd meg, és vágd apróra a cukkínit, és kezdd el párolni egy másik serpenyőben szintén egy kis olívaolajon. Ha a cukkíni leve elfőtt, add hozzá a másik serpenyő tartalmát, és főzd még pár percig. Ezalatt aprítsd fel a petrezselymet, majd keverd el az összezúzott fokhagymával. Add a keveréket a cukkínihez, és főzd tovább 3-4 percig. Ha kész, sóval és borssal ízesítsd.
Lazac zöldcitromos öntettel
Hozzávalók:
- 2 nagy zöldcitrom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb csilipaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 20 dkg lazacfilé
- őrölt feketebors ízlés szerint
Óvatosan hámozd meg a zöldcitromot, úgy, hogy a keserű, fehér részből ne maradjon a citromon. Bontsd gerezdjeire, majd minden gerezdet vágj 4 részre. Tedd egy tálba, az apróra vágott hagymával és csilipaprikával együtt. Add hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverd össze. A lazac mindkét oldalát dörzsöld be borssal, és szórd meg sóval, majd egy kevés olívaolajon süsd meg. Tálald a zöldcitromos öntettel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gyömbéres csirke barnarizzsel
Hozzávalók:
- 2 evőkanál felaprított újhagyma
- 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma, összepasszírozva
- 2 teáskanál olívaolaj
- egy csipetnyi só
- 1 szelet csirkemellfilé
- 1 csésze barnarizs
- 2 lime
- 1 teáskanál barnacukor
Egy kisebb tálban keverd össze az újhagymát, a gyömbért, a fokhagyma felét, az olívaolajat és a sót. Forgasd bele a csirkemelleket a keverékbe, majd süsd ki olívaolajon. Ha megsült, vágd a csirkemelleket csíkokra átlósan, és tartsd melegen. Főzd meg a barnarizst. Egy kis tálban keverj össze 2 teáskanálnyi reszelt lime-héjat és 2 evőkanál lime-levet, majd add hozzá a barnacukrot és a maradék fokhagymát. Keverd addig, míg a cukor fel nem oldódik. A keveréket vegyítsd el a rizzsel, majd tálald a csirkével együtt.
OLVASD EL EZT IS!
- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend
Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!
- c-vitamin
- fogyasztó praktikák