2 veszélyes ráktípus, ami ellen egyszerű oltással védekezhetsz
Időben kérd az orvostól!
Tudj meg többet a HPV és a hepatitis B elleni vakcináról!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A daganatos betegségek túlnyomó többségéért környezeti szennyezés, fokozott stresszhatás, egészségtelen táplálkozás, illetve öröklött tulajdonság felel. Ugyanakkor bizonyos rákfajták kialakulásáért az esetek jelentős részében kórokozók tehetők felelőssé.

Tudj meg többet két olyan rosszindulatú daganatos betegségről, mely ellen már létezik védőoltás!

Májrák - hepatitis B

A hepatitis B, illetve C vírusok okozta májkárosodás a világszerte előforduló májrákos esetek 78%-ával hozható összefüggésbe. A hepatitis B a fertőzött személy valamennyi testnedvében megtalálható - a nyáltól kezdve a véren át a vizeletig. A betegség terjedhet horzsolások következtében, szexuális úton, illetve szülés során a baba is megfertőződhet. A B vírus ellen már 1974 óta létezik védőoltás.

Oltással a hepatitis B ellen

A hepatitis B elleni oltást az orvos három részletben adja be, és életre szóló védettséget szerezhetsz általa. Az első két oltást egy hónap különbséggel kapod meg, a harmadik, úgynevezett emlékeztető oltást pedig egy évvel később.

A hepatitis B elleni vakcinára 25%-os TB-támogatás van, így egyenként 3-4000 forintba kerül. A 14 éves korosztályt 2000 óta kötelezően oltják hepatitis B ellen.

Méhnyakrák - humán papilloma vírus

A méhnyakrákos megbetegedések 98%-ánál kimutatható a humán papilloma vírus - röviden HPV - jelenléte a szervezetben.

Az elmúlt évek kutatásai során egyértelmű kapcsolatot találtak a szakemberek a kórokozó és a betegség kialakulása között. A vírus nemi úton, illetve hámsejtek átadásával is terjed, így az óvszer sem jelent 100%-os biztonságot a fertőzéssel szemben. A HPV elleni vakcina és az évente ismételt nőgyógyászati szűrővizsgálat segítségével azonban szinte teljes egészében kivédhető a betegség.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Oltással a méhnyakrák ellen

Szemben a hepatitis B-vel, a méhnyakrák elleni oltást jelenleg nem támogatja a társadalombiztosítás. Egyes településeken azonban van rá önkormányzati támogatás. A humán papilloma vírus elleni oltást három részletben adják be. A vakcina teljes áron egyenként 15 ezer forintba kerül.

Az első vakcina magas ellenanyagszintet alakít ki a szervezetben, a második normál szintre hozza azt, a harmadik oltás pedig tíz évre szóló védettséget biztosít a humán papilloma vírus legveszélyesebb fajtáival szemben.

Beoltattad magad valamelyik vírus ellen?

Ezt is szeretjük