A 10 legegészségesebb étel
Ha már így is, úgy is annyi mérgező anyag vesz körül, legalább néhány táplálékkal próbáld meg ezt kompenzálni!
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Sárgarépa, szója, brokkoli
Egyre több daganatos betegséget diagnosztizálnak az orvosok, világszerte. De nem csak világviszonylatban nőtt a betegek száma, hanem hazánkban is évről-évre többen halnak meg rákos megbetegedés miatt.
Egyrészről a növekedés érthető, hiszen életmódunk és természetes – vagy sok esetben mesterséges - környezetünk nem kedvez a rákmegelőzésnek.
Ugyanakkor viszont a számok növekedése érthetetlen is, hiszen orvosi kutatások sorban bizonyítják be teljesen hétköznapi és könnyen beszerezhető gyümölcsökről vagy zöldségekről, hogy 30-40%-kal csökkentenék a megbetegedések számát, ha kúraszerűen, megelőzés céljából mindenki rendszeresen fogyasztaná őket.
Az összes zöldség és gyümölcs közül a répában van a legtöbb A-vitamin, mely azért fontos, mert szerepet játszik a szervezet védelmében, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában, amelyek többek között felelősek bizonyos rákos megbetegedések és az érelmeszesedés kialakulásáért. A szójában nagyon sok a telítetlen zsírsav, mely szintén nélkülözhetetlen a rák megakadályozásában. A brokkoliban pedig van egy szulforafan nevű anyag, mely segíti a rákos sejtek pusztulását.
Paprika
Az immunrendszer erősítése nagyon fontos feladat lenne, ám annyira általános célnak tűnik, hogy igazán csak kevesen foglalkoznak vele. Pedig, ha a szervezet természetes védekezőrendszere nem az igazi, akkor akármilyen mesterséges szerrel is igyekszel kipótolni a hiányosságokat, a siker nem lesz maradéktalan.
A gyenge immunrendszernek elég egy tüsszentés, és máris beteg vagy, vagy egy fárasztó nap, és máris herpesz jelenik meg ajkaidon. Tavasszal meg különösen fontos lenne a lemerült vitaminraktárakat feltölteni, és megújítani a szervezet energiáját.
A természetes erősítés a legjobb. Sokkal hatékonyabb, mintha tablettás vitaminokat szednél minden nap. A paprika rengeteg C-vitamint tartalmaz, erős antioxidáns hatással rendelkezik, így nem csak erősíti, de védi is az immunsejteket.
Paradicsomlé
Ha a paradicsomot nem egyben, nyersen fogyasztod, hanem kipréseled a levét, akkor hatásait megsokszorozva élvezheti szervezeted. Rákellenes hatása egészben sem elhanyagolható, de préselt levének még a répánál is erősebb a hatása. A likopin nevű piros színezőanyag elsőrendű szabadgyökfogó. A lé és a szósz ereje azért nagyobb, mint a friss paradicsomé, mert folyékony formában a szabad színezőanyag koncentrációja magasabb.
További ételek, élelmiszerek a Top 10-es listáról:
- Papaya – a papayának kiemelkedő szerepe van a gyomorvédelemben.
- Banán – a banán segít az alvásproblémák megoldásában.
- Kivi - magas C-vitamin tartalma antioxidáns hatású.
- Gabonafélék – a gabonafélék segítenek a keringés szabályozásában, és csökkentik a magas vérnyomást.
- Tengeri halak – a tengeri halakban sok az Omega3 zsírsav, ezáltal segítenek megelőzni az érelmeszesedést és a szívrohamot.
OLVASD EL EZT IS!

- cukorbetegség
- uborka
Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása

- paradicsom
- káposzta
A 3 legerősebb rákellenes nyári zöldség

- bőrápolás
- termékenység