A hagyományos rakott kel receptje: jó sok tejföllel meglocsolva az igazi
A könnyen összeállítható rakott kel zöldséges is, húsos is, és nem mellesleg laktató.
Összesen 188 találat.
A könnyen összeállítható rakott kel zöldséges is, húsos is, és nem mellesleg laktató.
A sajtos, tejfölös Hasselback-krumpli egyszerű, mégis lenyűgöző. Önmagában kitűnő vacsora lehet, de különleges köretként is tálalhatod.
Tartalmas egytálételekkel sok embert jóllakathatsz, kevés előkészületet igényelnek, és eltelítenek. A káposztás fogásoknak pedig most van a szezonja!
A tejfölös-sajtos csirkét egy edényben megsütheted, és akár hétköznap vacsorára is elkészítheted.
Ha húsmentes ételre vágysz, és könnyen letudnád a főzést, a tejfölös-sajtos rakott karfiol kitűnő választás.
A sajtos, tejfölös sertéshússal nincs sok munka, laktató, és mindenki elégedett lesz vele.
A nyárhoz és a strandhoz a sajtos-tejfölös lángos ugyanúgy hozzátartozik, mint a fürdés. Ezzel a sokszor tesztelt recepttel jól fog sikerülni.
Szezonban főzz minél többször főzeléket újkrumpliból! Természetesen a tejföl és babér nem hiányozhat belőle.
A magyar konyha méltán híres kedvence az ízletes csirkepaprikás, aminek a sűrű szaftját érdemes tejföllel lazítani.
Ha túl sok sonkát főztél, és már unod önmagában, használd fel tésztába.
A krumplisaláta jól megy az ünnepi menühöz, ráadásul előre is elkészítheted, hisz jót tesz neki, ha áll néhány órát.
Nincs újévi lakoma a hagyományos lencsefőzelék nélkül. Füstölt hússal, tejföllel, mustárral minden igényt kielégít.
Ha legközelebb rántott húst készítesz, bolondítsd meg a bundáját krumplival! Még ropogósabb lesz, és jobban laktat.
Csak egy kis változtatás: a süti a tejföltől még finomabb lesz. A szilva pedig tökéletes bele.
A sűrű, tejfölös meggyleves minimális főzést igényel, és jól behűtve verhetetlen meleg, nyári napokon.
Ami nekünk a töki pompos, az a franciáknak a tarte flambée. A klasszikus változat sok hagymával és baconnel készül.
Ha igazi házias ízekre vágysz, főzz babéros újkrumplifőzeléket! A tejföltől jó selymes lesz.
Ha valami egyszerre sajtos és tejfölös is, csak jó lehet. Tésztával, hússal, zöldségekkel is kombinálhatod. Ezek után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat.
A tejfölös, citromos süti csupa egyszerű hozzávalóból készül, nem tömény, nincs benne krém, mégis szeretni fogod.
Ha a rizs helyett krumplival készíted a rakott zöldbabot, még laktatóbb lesz.
Ha az édeset már unod, a sós linzertésztának is adj esélyt!
A halakat és a sülteket mindig feldobja a jól elkészített tartármártás. Ráadásul percek alatt összedobod.
A mustáros sertésragut örömmel fogod tunkolni. Akkor is jó ötlet bevetni, ha népes vendégsereg gyűlik össze nálad.
A rántott hús mindig finom, és így biztosan nem lesz száraz.
Íme, egy új, remek alternatíva a rakott krumplira! Szaftos, sajtos és laktató.
Minél többféle sajt kerül bele, annál finomabb lesz ez a selymes, tartalmas leves.
Nem kell a rántott húsnak sem mindig egyformának lennie. Pácold be, és a panírozáson is változtass egy kicsit!
Ennél jobb sült krumplira nem is vágyhatsz, tele van mindenféle jóval, és pofonegyszerű elkészíteni.
Ha te is szereted a csirkét és a brokkolit, akkor ennek az ételnek ott a helye a menülistádon!
A könnyen összedobható túrós tészta is lehet extra! Csak kicsit kell változtatni az eddigi recepten.