Murók és pityóka: ismered a zöldségek népies nevét? Fejtsd meg a kérdéseket!
A régiek még tudták, hogy mit takarnak ezek a modern fülnek ismeretlen szavak.
Összesen 180 találat.
A régiek még tudták, hogy mit takarnak ezek a modern fülnek ismeretlen szavak.
A rezsi emelkedése jogos rémületet okoz: szerencsére pár trükk segíthet alacsonyabbra küzdeni.
A régiek asztalán még ott voltak ezek az ételek. Rájössz, melyik mi lehetett?
Időt, energiát és pénzt is megtakaríthatsz, miközben a környezettel is jót teszel.
Ez a kvíz még a tapasztalt háziasszonyokon is kifoghat.
Sem a rizs, sem a krumpli nem veszik kárba, ha ezeket a recepteket kipróbálod.
A lakásban a konyha az a helyiség, ahol a legtöbb energia fogy.
Az elektronikus főzőlapok korában hihetetlenül érdekes látványt nyújtanak a konyhák, melyek dédanyáink korában természetesek voltak.
A középkori recept nem a hagyományos omlett volt, de érdekesnek tűnik.
Egyes zöldségek sokkal változatosabban használhatók fel, mint gondolnád, olyan részeikből is egészséges finomságok készíthetők, amelyek gyakran a kukában végzik.
A főtt rizs több veszélyt tartogat, mint sokan hinnék: fontos megfelelően melegíteni és hűteni.
A húsok fagyasztása tartósít, de nem a végtelenségig.
A konyhában töltött közös idő eredménye nem csak egy finom ebéd vagy vacsora.
A túlzott sófogyasztás a magas vérnyomás legfőbb rizikófaktorai között szerepel. Ötleteket adunk a csökkentésére.
Érdekes, miért könnyezel, ám sokak szerint meg lehet előzni a kellemetlenséget.
Még a tapasztalt háziasszonyokon is kifoghat a konyhai kvíz egy-egy kérdése.
Nem minden húst kell klopfolni, és az sem mindegy, hogyan teszed.
Ha nem szeretnéd, hogy a sült krumpli puha és élvezhetetlen legyen, melegítsd fel okosan!
A csúnya, zsírfoltos fal ismét ragyogó és tiszta lehet ezzel a házi megoldással.
Praktikusnak tűnik, de nem mindig a legjobb választás a konyhában az alufólia.
Nagyszüleink idején még használták ezeket a szavakat: tudod, mit jelentenek?
A középkori feljegyzéseknek ma is hasznát vehetjük a konyhában.
A zöldségek a legegészségesebb táplálékok közé tartoznak. Vannak közöttük olyanok is, amelyeknek kifejezetten jót tesz a főzés.
Az egyik legjobb befektetés, ha megtanítjuk a gyereket főzni. De sokszor hiányoznak az alapok, az igény a jó ételre és némi önismeret.
Sajnos elkerülhetetlen, hogy összeégjen, de nem lehetetlen kitakarítani a bográcsot.
Ha nincs mérleged, akkor is mérhetsz pontosan: így számolj kanállal!
Többé nem folyik össze a sárgája és a fehérje, ha ezeket a módszereket alkalmazod.
Sokakban felmerült már kérdésként, miért van az, hogy a hagymavágás közben könnybe lábad az ember szeme.
Játék a főzés, ha ilyen mókás eszközökkel készül az étel: nyolc humoros konyhai kelléket mutatunk.
Egy kőtáblába vésve maradt fenn a több ezer éves recept, ami egészen különleges fogásokat tartalmaz.