A legfinomabb házi forralt bor receptje: a fahéj mellett más fűszerek is kerüljenek bele
Ha tél, akkor forralt bor! Házilag elkészítve is nagyon finom lesz.
Ha tél, akkor forralt bor! Házilag elkészítve is nagyon finom lesz.
Nem csak az alkoholtartalmon múlik, hogy mennyire lesz durva a másnap.
Ha nincs otthon darált húsod, vagy csak szereted a változatosságot, készíts hamis bolognait kolbásszal!
Ha a tejszínes, gesztenyés csirkemellet készíted el, fél óra alatt az asztalon lehet a karácsonyi vacsora.
Úgy lesz az igazi a szaftos nápolyi marharagu, ha hagyod, hogy az ízek lassan érjenek össze a fazékban.
A jó bornak nem kell cégér, de túl hideg sem.
A paradicsomos darált hússal töltött puha padlizsánnak egyszerűen képtelenség ellenállni.
A vörösboros babgulyás sűrű és laktató: tálald tejföllel és egy szelet friss kenyérrel!
Az ír marhapörkölt különlegessége, hogy rövid előfőzés után a sütőben érnek össze az ízei.
A vörösboros szaftban puhuló resztelt májat akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha odafigyelsz a vonalaidra.
Érdemes minél gyakrabban borral főzni, az így készült ételek ízvilága ugyanis semmihez sem hasonlítható.
A franciák babos egytálétele, a cassoulet hasonlít a sóletre, de disznóhúst is nyugodtan lehet hozzá használni.
Főleg kacsa mellé ideális választás a párolt lila káposzta, de bármilyen sültet feldobhatsz vele.
A mennyei burgundi marharagu vörösboros, gombás szószban sül vajpuhára.
Tudtad, hogy eredetileg a bolognai szószt nem is spagettivel készítik? Állítsd össze házilag, és mindenki megnyalja a tíz ujját utána.
Egyszerre ropogós és omlós csirkecombot készíthetsz, ha előtte borsos pácban tartod.
A csirkecombot a végtelenségig variálhatod. Érdemes megkóstolni a boros pácban érlelt és sült, fantasztikusan omlós változatot is.
Egészen különleges zamata lesz a csirkecombnak, ha vörösborban párolod puhára.
Serpenyőben, gombával és répával együtt is megsütheted a csirkecombot. Száraz vörösborral készítve különlegesebb alkalmakra is kiváló.
A vörösbornak számos pozitív hatása ismert, de vajon tényleg sokat segíthet az egészség megőrzésében?
A selymes gombakrémleveshez remekül megy a száraz vörösbor és az izgalmas fűszerek is feldobják.
Melyik a nyerőbb a fogyókúrád szempontjából?
A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.