Károsabbak, mint az alkohol! 5 hétköznapi étel, ami megtámadja az agyadat
Bizonyos finomságok nem tesznek jót az agyadnak.

Dia

	A nagy mennyiségben fogyasztott gyümölcscukor, más néven fruktóz megakadályozza, hogy az agy elegendő energiát tároljon a gondolkodáshoz vagy a tanuláshoz, és rontja a memóriát. A legkevesebb fruktózt a citrom, az áfonya, az őszibarack, a ribizli és a mandarin tartalmazza.

A nagy mennyiségben fogyasztott gyümölcscukor, más néven fruktóz megakadályozza, hogy az agy elegendő energiát tároljon a gondolkodáshoz vagy a tanuláshoz, és rontja a memóriát. A legkevesebb fruktózt a citrom, az áfonya, az őszibarack, a ribizli és a mandarin tartalmazza.

Dia

 	A joghurtok, édességek, fagylaltok, illetve bármi, amiben hozzáadott cukor van, csak színtiszta kalóriát jelent a testnek, és elvonja az agy számára is szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és más hasznos tápanyagokat.

A joghurtok, édességek, fagylaltok, illetve bármi, amiben hozzáadott cukor van, csak színtiszta kalóriát jelent a testnek, és elvonja az agy számára is szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és más hasznos tápanyagokat.

Dia


                        	Minden egyes feldolgozott élelmiszer, mely fizikai és kémiai eljárásokon esik át, mielőtt a boltok polcaira kerül, veszélyes. Az ilyen ételek, például a felvágottak, mártások, zöldségkészítmények, konzervek, sok nátriumot és hidrogénezett olajat tartalmaznak, melyek károsak az agyra.

Minden egyes feldolgozott élelmiszer, mely fizikai és kémiai eljárásokon esik át, mielőtt a boltok polcaira kerül, veszélyes. Az ilyen ételek, például a felvágottak, mártások, zöldségkészítmények, konzervek, sok nátriumot és hidrogénezett olajat tartalmaznak, melyek károsak az agyra.

Dia

	A szalámi és más mesterséges ízfokozókat, színezőanyagokat, aromákat, tartósítószereket tartalmazó élelmiszerek is tele vannak károsabbnál károsabb szintetikus anyagokkal.

A szalámi és más mesterséges ízfokozókat, színezőanyagokat, aromákat, tartósítószereket tartalmazó élelmiszerek is tele vannak károsabbnál károsabb szintetikus anyagokkal.

Dia

	Nagy mennyiségben a koffein is veszélyes lehet az agyra, mert megemeli a vérnyomást, és nem mellékesen függőséget okoz. A kávén, kólán és a teán kívül még a magas kakaótartalmú étcsokoládéban is sok a koffein.

Nagy mennyiségben a koffein is veszélyes lehet az agyra, mert megemeli a vérnyomást, és nem mellékesen függőséget okoz. A kávén, kólán és a teán kívül még a magas kakaótartalmú étcsokoládéban is sok a koffein.

Blog.hu ajánló
Fotó: