Az 5 legfinomabb pálinka

A pálinka nem csak a férfiak itala. A gyümölcsös párlatok között számos olyan akad, amely akár a nők kedvence is lehet. Íme, 5 igazán könnyű ital.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amilyen széles a választék a belga sörök és a francia borok terén, olyannyira gazdag a pálinkák palettája hazánkban.

Ha a röviditalokat kedveled, de a rézüstben főzött kisüsti pálinkákat túlzottan erősnek és karcosnak ítéled, kóstolj meg néhány fahordóban érlelt, illetve kifejezetten könnyűre tervezett italt.

Garantáltan ízleni fognak - ahogy az is biztos, hogy azonnal jó kedvre derítenek.

Ágyas birspálinka - Bolyhos Pálinkafőzde

Érett, zamatos, magas cukortartalmú gyümölcsök, hatalmas tapasztalat és néhány jól bevált, családi recept - ez a titka a Bolyhos Pálinkafőzde különleges italainak, amelyek egytől egyig elkényeztetik a pálinkákat kedvelők ízlelőbimbóit. A pálinkákat aszaltgyümölcs-ágyon, fél évig tartályokban és fahordókban érlelik, hogy az eredmény ne hagyjon kívánnivalót maga után.

Ezután a zamatos italt üvegekbe töltik, amelyek alján előzetesen aszalt gyümölcsöt helyeznek el, majd a pálinkát ezt követően is hagyják még néhány hónapig érni.
Bár a választék igen széles, a könnyedebb italok kedvelőinek elsősorban az ágyas birspálinkát ajánljuk. Igazán friss, gyümölcsös ital a birs izgalmas ízével.

Feketecseresznye pálinka - Panyolai Pálinkafőzde

A Panyolai Pálinkafőzde a mai napig igyekszik megőrizni a pálinkakészítés hagyományait. A tökéletesen érett gyümölcsöket az erjesztést követően - a tradícióknak megfelelően - rézből készült kisüstön párolják le, ügyelve a tökéletes párlat előállítására. A pálinkák egy részét ezután speciális, eper- és almafából készült hordókban érlelik, hogy megőrizzék a gyümölcs minden zamatát.

A Panyolai Elixírek között könnyen találni kedvencet, ám, ha még csak most ismerkedsz a pálinkák világával, elsőként a feketecseresznye pálinkát érdemes megkóstolnod. Ez a zamatos ital érzéki ízekkel kényeztet. Olyan, mint egy édes, enyhén fűszeres desszert, némi marcipánnal megbolondítva. Egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Irsai Olivér szőlőpálinka - Márton és lányai

Márton János hobbiként sajátította el a pálinkafőzés tudományát, és indította útjára családi vállalkozását, a Márton és lányai Pálinkafőzdét 1991-ben, felesége és lányai segítségével.
Kezdetben csupán bor- és almapárlatok előállításával foglalkoztak, mióta azonban megvásárolták a száz éves györkönyi községi pálinkafőzdét, kínálatukban finomabbnál finomabb pálinkákat is találni.

A hagyományos pálinkafajták - így a barack, a vilmoskörte, a cseresznye és a törköly - mellett különleges italokkal is kényeztetik az ízlelőbimbókat a parfümös illatú Special Reserve termékcsaládon belül. Ezen család tagja az Irsai Olivér szőlőpálinka is, ami rövid idő alatt a pálinkafogyasztók nagy kedvencévé vált. Nem véletlenül: a balatonkötcsei Opperheim Pincészet által termelt Irsai Olivér szőlőből készült pálinka intenzív ízével, a szőlő fűszerességével és csábító aromájával egyszerűen imádnivaló.

Miraculum érlelt almapálinka - Agárdi Pálinkafőzde

Kirobbanó ízek, gazdag, friss aromák és hatalmas jókedv minden egyes palackban - röviden így jellemezhetőek az Agárdi Pálinkafőzde izgalmas pálinkái, amelyek 2002 óta kényeztetik a pálinkakedvelőket. Az évszázados tradíciókra építő szakértelemmel, a legkorszerűbb technológiákkal, valamint a minden részletre kiterjedő, gondoskodó figyelemmel készült italok a valódi magyar pálinka hagyományait elevenítik fel napjainkban, amelynek eredményeképpen az Agárdi Főzdében csak és kizárólag kiváló minőségű, zamatos pálinkák kerülnek palackozásra.
A magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilággal rendelkező italok egytől egyig kitűnőek, az Agárdi Miraculum érlelt alma azonban azoknak is garantáltan ízleni fog, akik a kevésbé erős, kevésbé férfias pálinkákat részesítik előnyben. Nem árt azonban az óvatosság a fogyasztásánál, a tölgyfahordóban érlelt almapálinka vaníliás és kávés jegyei ellenére viszonylag gyorsan képes mosolyt csalni az ember arcára!

Feketeribizli pálinka - Pannonhalmi Pálinkárium

A pannonhalmi borvidéken a jobbágyok - akkor még csak a maguk örömére - már az 1800-as években főztek pálinkát, akkoriban elsősorban törkölyből, borból, szilvából és krumpliból. Az 1830-as években már kereskedelmi céllal készültek ezek az ízletes italok, 1948-ben pedig, az 1917-ben alapított Pannonhalma Borvidék Gyümölcsértékesítő és Központi Szeszfőző Szövetkezet államosítása után, felgyorsultak az események. Tulajdonoscsere következett, majd ezt a gyár újjáépítése követte, végül pedig 2007-ben a Győri Likőrgyár tulajdonába került a főzde, ekkor már Pannonhalmi Pálinkárium néven.
Ezután nem kellett sokat várni arra, hogy megjelenjenek a piacon a magas minőségű, prémium pálinkák, amelyek között az is talál ínyére valót, aki eddig nem igazán kedvelte ezeket a férfiasnak hitt italokat.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A feketeribizli pálinkát például bátran ajánljuk azoknak is, akik a könnyedebb italokat kedvelik. Az ízében és illatában a frissen szüretelt feketeribizlit idéző ital harapnivalóan gyümölcsös, könnyen csúszik, és kiválóan alkalmas arra, hogy azokkal is megszerettesse a pálinkákat, akik eddig nem kedvelték ezeket a tipikusan magyar italokat.

Ezt is szeretjük