Más ízű lesz a kenyér és a virsli októbertől? Nézd meg a listán, hogy mi változik még!
Változik a sütőipai és húsipari termékek összetétele.

Dia


                        	Az új előírásoknak megfelelően magasabb hústartalmú virsli készül a Gyulahús Kft. Kétegyházi úti telepén. Az új szabályozás értelmében az érlelt kolbászhoz és szalámihoz, a parasztkolbászhoz és a téliszalámihoz tilos a csontokról mechanikusan lefejtett hús használata, más termékek pedig legfeljebb 10%-ban tartalmazhatják azt.

Az új előírásoknak megfelelően magasabb hústartalmú virsli készül a Gyulahús Kft. Kétegyházi úti telepén. Az új szabályozás értelmében az érlelt kolbászhoz és szalámihoz, a parasztkolbászhoz és a téliszalámihoz tilos a csontokról mechanikusan lefejtett hús használata, más termékek pedig legfeljebb 10%-ban tartalmazhatják azt.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Dia


                        	Számos húsipari termék - így például a párizsi, krinolin, virsli, parasztkolbász - esetében csökkent a sótartalom, és új termékekre, a többi között a szafaládéra vonatkozóan is meghatározták a követelményeket.

Számos húsipari termék - így például a párizsi, krinolin, virsli, parasztkolbász - esetében csökkent a sótartalom, és új termékekre, a többi között a szafaládéra vonatkozóan is meghatározták a követelményeket.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Dia


                        	A sütőipari termékekre vonatkozó új előírás 15 fajta - köztük a búzakenyér, a fehér, a félbarna, a rozsos és a rozskenyér, illetve a teljes kiőrlésű kenyér - összetételét szabályozza. Az összetevők közé bekerültek az álgabonák, például a hajdina és az amaránt, amelyek egyre fontosabb részét képezik az egészségtudatos vásárlók étrendjének, magas vitamin-, fehérje- és élelmirost-tartalmuk miatt - mondta az államtitkár.

A sütőipari termékekre vonatkozó új előírás 15 fajta - köztük a búzakenyér, a fehér, a félbarna, a rozsos és a rozskenyér, illetve a teljes kiőrlésű kenyér - összetételét szabályozza. Az összetevők közé bekerültek az álgabonák, például a hajdina és az amaránt, amelyek egyre fontosabb részét képezik az egészségtudatos vásárlók étrendjének, magas vitamin-, fehérje- és élelmirost-tartalmuk miatt - mondta az államtitkár.

Fotó: MTI/Komka Péter

Dia


                        	Hozzátette: a lisztkeverékből készített kenyereknél is rögzítették, szigorították a keverékek pontos arányát. A rozskenyérnek például a jövőben az eddigi 40% helyett minimum 60% rozslisztet kell tartalmaznia, míg a rozsos kenyérnél 15%-ról minimum 30%-ra emelték a rozsliszt arányát. A fotók a karancslapujtői Szabó Andrea pékségében készültek.

Hozzátette: a lisztkeverékből készített kenyereknél is rögzítették, szigorították a keverékek pontos arányát. A rozskenyérnek például a jövőben az eddigi 40% helyett minimum 60% rozslisztet kell tartalmaznia, míg a rozsos kenyérnél 15%-ról minimum 30%-ra emelték a rozsliszt arányát. A fotók a karancslapujtői Szabó Andrea pékségében készültek.

Fotó: MTI/Komka Péter
Blog.hu ajánló
Szerző: Femina.hu
Cimkék:
Fotó: