3 üdítő, könnyed rozé csajoknak

Ha sem a fehérek, sem a vörösek között nem találtál kedvencet, tölts egy pohárral a következő három rozéból! Imádni fogod őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rosé Secco 2007 - Bujdosó Pincészet

Ez a bor nem más, mint 100% Merlot Rosé hozzáadott szénsavval megbolondítva. A Dél-Balaton összes bája pezseg fel a pohárban, és elkápráztat a málna friss illatával, amint felbontod a Bujdosó Pincészet pezsgő rozéját, és töltesz belőle egy keveset.
A pincészet e zamatos nedűje aperitifnek kiváló, de hideg előételek, lazacos saláták mellé is bátran ajánljuk - eperfagylaltos desszertekhez pedig fenséges. 2008-ban a Pannon Bormustra Csúcs Gyöngyözőbora lett.

Ára: 1500 forint.*

A pincészetről

A dél-balatoni borvidéken található a Bujdosó Szőlőbirtok, ahol a nagy hagyományokkal rendelkező borászcsalád 70 hektáron gazdálkodik. A családi vállalkozást három testvér, ifjabb Bujdosó Ferenc, Zsigmond és Orsolya vezeti. Bujdosó Ferenc borász olyan hagyományos érlelésű, minőségi borokat kíván a fogyasztók asztalára juttatni, mint a termőtájra, a balatonboglári borvidékre jellemző könnyed, gyümölcsös, üde fehérborok, valamint az elegáns cuvée-k és vörösök, melyek akár azonnal is fogyaszthatóak anélkül, hogy éveket kellene várni az ideális borstruktúrák kialakulására.

Etyeki Pinot Noir Rosé 2007 - Kattra Pincészet

Félszáraz, intenzív szamóca-, málna- és csipkebogyóillattal rendelkező, érett, behízelgő, telt bor. Kellemesen édeskés rozé gyümölcsös, lekvárosságba hajló ízjegyekkel. Kitűnő belépőbor olyanoknak, akik most ismerkednek a borok világával.
Remek bóléalapbor, de gyümölcssalátákhoz, puncsízesítésű süteményekhez is jó választás. Fogyasztását 6-8°C-ra lehűtve ajánljuk.

Ára: 1125 forint.*

A pincészetről

A Kattra Pincészet 1994-ben alakult családi vállalkozás. Kattra Imre és lánya, Ágnes különös gondot fordít a minőségi szőlőalapanyag előállítására, melyet a termés mennyiségének szabályozásával érnek el.
A 12 éves pincészet szőlőültetvényei az Etyeki-dombság területein helyezkednek el. A szüreti időpont gondos megválasztásával, kézi szüreteléssel, gyors és korszerű technológiával végzik a szőlő feldolgozását. A folyamatos fejlesztésnek és az egyenletes minőségnek köszönhetően boraikat egyre több helyen értékesítik.

Ne hagyd ki!
Ha kedveled a könnyed, illatos, igazán ízletes nedűket, a Mátrai Borvidék kincsei között is érdemes szétnézned, amikor bort választasz. A különleges klímának köszönhetően az itteni borok igazán illatosak, és azonnal magukkal ragadnak, amint a poharadba töltesz belőlük. Ahogy egy neves sommelier fogalmazott: a mátrai bor olyan, mint a háttérben szóló kellemes jazzmuzsika egy baráti összejövetelen. A friss, üde nedű nem feltétlenül akar mindig a társaság középpontja lenni - épp elég, ha szolgálhatja, előrelendítheti a társaság jó közérzetét.

Maul Rosé Cuvée Traditional 2007 - Maul Pincészet

Zárt rendszerben történő, reduktív erjesztés után hat hónapos, új tölgyfahordós érleléssel készült száraz rozébor. Pinot noir, Cabernet sauvignon, Merlot és Kékfrankos házasítása, az alapanyagok pedig a diósviszlói termőhelyről származnak. A bor lendületes, friss íz- és illatanyagokkal rendelkezik. Illatában és ízében vaníliára és mogyoróra emlékeztető jegyek fedezhetők fel.
Fogyasztását elsősorban fehér húsok mellé, 6-8°C-on ajánljuk.

Ára: 1150 forint.*

A pincészetről

A Maul Pincészet 1998-ban családi vállalkozásként alakult. A szőlészet-borászat mellett jelentős szerepet vállalnak a borturizmusban, hasonlóan a környékbeli termelőkhöz. A Villány főutcáján elhelyezkedő pincesoron kialakított borozójuk a legszebb és leghangulatosabb pinceborozók közé tartozik, mely a korábbi présházrészből került átalakításra.

Boraikat szigorú terméskorlátozással, a fogyasztó igényét messzemenően szem előtt tartva igyekeznek megalkotni. A modern technológia mellett azokat a borkészítési hagyományokat is alkalmazzák, melyek generációk óta apáról fiúra szálltak.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Pincéjükben borkóstolással egybekötött csoportos rendezvények lebonyolítását is vállalják.

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Cikkünk a Magyar Borok Évkönyve 2009 című könyv alapján készült.

A Magyar Borok Évkönyve sorozat hét évvel ezelőtt indult útjára, és azóta minden év novemberében megjelentetik.
Árvay János neves borász szerint ahhoz, hogy koncentrált, szép legyen a bor, hét fürtöt kell hagyni a tőkén. Bizonyára igaz ez a könyvre is, mostanra ugyanis kiforrt igazi arca, idénre vált igazán ideálissá a képi és a szakmai tartalom egyensúlya. Nagy erénye, hogy érthetően mondja el, mi található a palackban, és frappáns leírásokkal mutatja be a borokat. Nagy szerepe van ebben a Komlósi Amina főszerkesztő által vezetett lelkes csapatnak, akik megkóstolták a borok jó részét, és pontozás nélkül minősítették azokat.

Kiadja a Bond Age Kft.
Ára 6900 forint.

OLVASD EL EZT IS!

  • megtakarítás
  • adósságrendezés

Anyagi gondjaid vannak?

Ezt is szeretjük