Így nézne ki egy lakóház a Marson? - Megdöbbentően kényelmesnek tűnik
Nézd meg a különös marsi ház berendezését!

Dia


                        	A Manua Loa vulkán közelében, ebben a furcsa kinézetű épületben töltötték mindennapjaikat a jelentkezők, akiknek változatlanul dolgozniuk kellett, és együtt megoldani a felmerülő elméleti problémákat. Ehhez mindössze négyzetméter állt rendelkezésükre, a vízkészletük véges volt, a szabályok szigorúak, ráadásul 20 perces csúszással irányították a munkájukat.

A Manua Loa vulkán közelében, ebben a furcsa kinézetű épületben töltötték mindennapjaikat a jelentkezők, akiknek változatlanul dolgozniuk kellett, és együtt megoldani a felmerülő elméleti problémákat. Ehhez mindössze négyzetméter állt rendelkezésükre, a vízkészletük véges volt, a szabályok szigorúak, ráadásul 20 perces csúszással irányították a munkájukat.

Fotó: National Geographic/Nadia Drake

Dia


                        	Az épületbelsőt azonban úgy alakították ki, hogy minden igényt kielégítsen. Bútorozott és a körülményekhez képest tágas terek jellemezték a házat. Hangsúlyt helyeztek a privát szférára és a szabadidőre is, így még tornaszerek: taposógép, futópad és szobabicikli is rendelkezésre álltak. Utóbbi azért is hasznos volt, mert az épület napenergiával működött, így huzamosabb felhős idő esetén használatával áramot is tudtak termelni.

Az épületbelsőt azonban úgy alakították ki, hogy minden igényt kielégítsen. Bútorozott és a körülményekhez képest tágas terek jellemezték a házat. Hangsúlyt helyeztek a privát szférára és a szabadidőre is, így még tornaszerek: taposógép, futópad és szobabicikli is rendelkezésre álltak. Utóbbi azért is hasznos volt, mert az épület napenergiával működött, így huzamosabb felhős idő esetén használatával áramot is tudtak termelni.

Fotó: National Geographic/Nadia Drake

Dia


                        	Bár a kutatás volt az első, a harmóniára törekedtek a tervezők. A konyhában például egy kis zöld sziget tette otthonosabbá a házat, emellett egy tágas raktérben rengeteg étel, főként konzervek tömege sorakozott.

Bár a kutatás volt az első, a harmóniára törekedtek a tervezők. A konyhában például egy kis zöld sziget tette otthonosabbá a házat, emellett egy tágas raktérben rengeteg étel, főként konzervek tömege sorakozott.

Fotó: National Geographic/Nadia Drake

Dia


                        	A házikó parányi ablaka a kietlen vulkáni tájra és a kialudt lávamezőkre nézett, amely tényleg egy lakatlan bolygó képét idézte meg. Szomszédok sehol, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a házat csak egy közel 30 kilogramm súlyú szkafanderben hagyhatták el. 

A házikó parányi ablaka a kietlen vulkáni tájra és a kialudt lávamezőkre nézett, amely tényleg egy lakatlan bolygó képét idézte meg. Szomszédok sehol, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a házat csak egy közel 30 kilogramm súlyú szkafanderben hagyhatták el. 

Fotó: National Geographic/Nadia Drake
Blog.hu ajánló
Szerző: Tamás Katalin
Fotó: