Avokádóra cserélte a halloweentököt: bámulatos lett a végeredmény
Csak az alapanyagot változtatta meg, mégis a csodájára járnak.
"Ne játssz az étellel!" - ismételgetik gyakran a szigorúbb szülők nevelési célzattal, pedig tengernyi bizonyíték van arra, hogy a szabály áthágása néha egészen kivételes eredményre vezethet.
Az étellel való játékot már Chaplin is különleges szintre emelte az Aranyláz kultikus zsemletánc-jelenetével, mára pedig egész szakmák épülnek arra, hogy a harapnivalókat a fogyasztástól merőben eltérő módon használják fel. A food stylistok, food designerek és kreátorok élményt varázsolnak az asztalokra.
Daniele, az ételfaragó
Daniele Barresi, a 26 éves olasz ételfaragó már hétévesen rátalált hivatására, rendkívüli gyümölcs- és zöldségfaragásaival pedig azóta kétszeres világbajnok lett. Mivel imádja a halloweent, az idei őszre is valami szokatlannal szeretett volna készülni: a tököt ezért avokádóra cserélte. Igazi műalkotások lettek belőle.
(A képek forrása Daniele Barresi Facebook- és Instagram-oldala.)
Dilemma podcast
A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kreativitás
- művészet