Itt a 2021-es munkaszüneti napok listája: nem ez lesz a legpihentetőbb évünk

Milyen napra esik március 15.? És vajon augusztus 20. hoz hosszú hétvégét?

2021
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Január elseje egy kicsit minden évben olyan, mintha az időn kívül rekedne az ember. A tavalyi év már elmúlt, de az újat még senki sem hiszi igazán. A lüktető halántékok persze emlékeztetnek az előző éjszaka megünnepelt szilveszterre, de valójában nehéz még mit kezdeni a beköszöntött jövő valóságával. Ilyenkor, hogy realizálják a helyzetet, sokan megvizsgálják az új naptárt, van, aki a születésnapokat vezeti át, más arra kíváncsi, hány munkaszüneti nap vár rá. Utóbbiaknak segítünk kicsit.

2021-ben is kormányrendelet szabályozza a munkaszüneti napok körüli munkarendet. A Nemzetgazdasági Minisztérium rendelkezése alapján idén hat háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége, illetve egyetlen munkanap-áthelyezés vár ránk.

Munkaszüneti napok 2021-ben

  • 2021. január 1. péntek, újév napja az első munkaszüneti nap idén. Ez a lehető legszerencsésebben alakul, hiszen ezt követően még egy teljes hétvége áll rendelkezésedre, hogy kipihend a szilveszteri bulit.
  • 2021. március 15. hétfőre esik, így nemzeti ünnepünknek köszönhetően egy háromnapos hosszú hétvégével köszöntheted a tavaszt is.
  • 2021. április 2-től 2021. április 5-ig tart az év egyetlen négynapos hétvégéje, hiszen ekkorra esik nagypéntek és húsvéthétfő.
  • 2021. május 24. pünkösdhétfő, ami egy újabb háromnapos tavaszi hosszú hétvégével ajándékoz meg.
  • 2021. augusztus 20. péntekre esik az államalapítás ünnepe. Ez lesz az év negyedik háromnapos hétvégéje.
  • 2021. november 1. hétfő, mindenszentek napja egy újabb háromnapos hétvégét is hoz.
  • 2021. december 24. péntek, szenteste, melyet két héttel korábban, december 11-én, szombaton kell ledolgozni.

2021-ben május 1. sajnos az október 23-ához hasonlóan szombatra esik, így a munka ünnepe és az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja nem jár együtt külön munkaszüneti nappal. Csakúgy mint december 25. és 26., melyek 2021-ben szintén hétvégi napokra esnek.

Dátumok helyesírása

Gyakran előfordul, hogy megállsz egy pillanatra elgondolkozni, vajon jól írsz-e egy adott dátumot? A következő teszttel megvizsgálhatod, valójában mennyire vagy képben e tekintetben.

Helyesen írod a dátumokat? 7 kérdés, amivel most azonnal letesztelheted

Kvíz!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük