Titokban győzte le a rákot Szacsvay László

Szacsvay László öt évvel ezelőtt lett prosztatarákos, de csak most beszélt először betegségéről és gyógyulásáról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rákos megbetegedések a hazai sztárokat sem kímélik, akik közül sokan elmondhatják magukról, hogy leszámoltak a gyilkos kórral. Az Első Emelet frontembere, Kiki, a P. Mobil egykori tagja, Zeffer András és Koós János is sikeresen épült fel súlyos betegségéből az elmúlt évek során.

Vannak, akik azonnal megosztják betegségük hírét a közvéleménnyel, ám akadnak olyanok is, akik teljesen titokban küzdenek meg a rákkal. Utóbbiak közé tartozik Szacsvay László, aki az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt először gyógyulásáról.

A kiütésekkel kezdődött

A 62 éves színművésznél öt évvel ezelőtt diagnosztizálták a prosztatarákot. Szacsvay akkor kezdett gyanakodni, amikor egész teste kiütéses lett, a vizsgálatok pedig hamar kiderítették, hogy mi a baj. Mivel korai stádiumban fedezték fel nála a kórt, a műtét sikeres volt - Szacsvaynak azóta negatívak a leletei.

Természetesen pontosan megvan az oka annak, hogy miért csak most mesélt a Jászai Mari-díjas színész ezekről az élményeiről. Elfogadta ugyanis a Magyar Urológusok Társaságának felkérését, hogy 2010-ben ő legyen a szervezet kampányarca.

Nem szabad alábecsülni a szűrés fontosságát

Mint elmondta, így szeretné felhívni a férfiak figyelmét a szűrések fontosságára, illetve arra, hogy semmilyen tünetet sem szabad alábecsülni, és jobb azonnal orvoshoz fordulni, hogy időben fény derüljön a bajra.

Sztárok, akik legyőzték a rákot

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hozzátette, hogy a nők feladata is fontos, akiknek érdemes rávenni párjukat arra, hogy urológushoz menjen.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a nemi egyenlőtlenség és a toxikus maszkulinitás jelenségéről beszélgettünk. Mi a különbség a férfiség és a férfiasság között? Mi számít toxikus maszkulinitásnak, miért alakult ki, és vajon köze van-e a Metoo mozgalomhoz? Miért van annyira kevés női vezető, és miért csak férfias személyiségű nők kerülnek vezetői pozícióba? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat Szél Dávid pszichológus, Leszkovszki Máté újságíró, és Pintér Ada.

Promóció

A külföldi sztárok közül Harry Belafonte, Robert De Niro, Charlton Heston és Rooger Moore is legyőzte a prosztatarákot, a legendás énekes, Frank Zappa azonban ebben a betegségben hunyt el 1993-ban.

Fotók: Europress

Ezt is szeretjük