Steiner Kristóf tényleg apa lesz? Végre megszólalt az érintett

Steiner Kristóf a napokban tisztázta azokat a pletykákat, hogy hamarosan apa válna belőle.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a meleg párok csak körülményesebb úton válhatnak szülővé, ez sokakat nem riaszt el attól, hogy végigmenjenek a saját gyerkőchöz vezető úton.

Neil Patrick Harris, az Így jártam anyátokkal színésze például nemrégiben béranya segítségével mindjárt egy ikerpár papája lett párjával, David Burtkával.

Már elindították

Steiner Kristóf és kedvese viszont, úgy tűnik, az örökbefogadás mellett tették le voksukat, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy már karácsonyi ajándéknak az ölükbe pottyan egy kis lurkó.

Mint a népszerű sztár az RTL Klub Reggelijében bevallotta, egyelőre az ölebe az egyetlen gyermeke. Ugyanakkor elismerte, valóban elindították az örökbefogadási folyamatot párjával, Matannal.

Méghozzá nem is mostanában, hanem már jó egy évvel ezelőtt, 2009 őszén. De állítása szerint maga az eljárás rendkívül bonyolult és körülményes, rengeteg papírmunkával jár.

Ráadásul az sem mindegy, hol kezdeményezik az adoptálást, hiszen nem minden ország engedélyezi azonos nemű vagy éppen külföldi pároknak, hogy tőlük fogadjanak örökbe gyerekeket.

A maguk útját járják

Éppen ezért léteznek úgynevezett örökbefogadásra specializálódott ügynökségek, akik némileg átlátják az egész procedúrát. Így kiderült, hogy Mexikóvárosban például adottak a feltételek, nemrégiben került elfogadásra egy olyan törvény, amely engedélyezi a meleg pároknak és az országon kívülieknek is az adoptálást.

Közkedvelt magyar sztárok és párjaik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Emellett Svédország szintén nagyon nyitott a témában, ott viszont nagyon sokan várnak örökbefogadásra, így előnyt élveznek a saját állampolgárok a külföldiekkel szemben.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Mindenesetre talán nem is olyan nagy baj, hogy nem lehet a folyamatot meggyorsítani, hiszen egyelőre még mindketten a saját útjukat járják kedvesével: Kristóf Londonban tanul, Matan pedig februártól orvosként kezd el praktizálni szülőhazájában, Izraelben.

Fotó: sajtoklub.rtlklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük