Kilyukadt Mariska Hargitay tüdeje

Folytatja a munkát

Nemrég derült ki a magyar származású Mariska Hargitay aggasztó betegsége.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mariska Hargitay egyike azon kevés magyar származású sztároknak, akiknek sikerült karriert befutni az Egyesült Államokban. Persze Mariskának könnyű volt, ő már eleve oda született – édesapja, Hargitay Miklós a 2. világháború után disszidált az USA-ba, ahol 1955-ben elnyerte a Mr. Universe címet.

A Santa Monicán világra jött leányzó édesanyja, a korán lehunyt Jayne Mansfield nyomdokaiba lépett, amikor színészkedni kezdett.

A sikert végül egy sorozatszerep hozta meg számára, játékáért 2005-ben Golden Globe, rá egy évre pedig Emmy-díjjal jutalmazták - idén szintén ott szerepelt a neve a Golden Globe-ra esélyesek között.

Botrányoktól mentes életet él

A Különleges ügyosztály – Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok címet viselő szériát immáron tizedik éve forgatják. Habár hazánkban nem hozta meg a kívánt nézettséget – melyhez nyilvánvalóan a késői sugárzási időpontnak is köze van -, a tengerentúl hatalmas sikernek örvend.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Hargitay mint a legtöbbet kereső tévés színésznő, bekerült a 2008-as Guinness Rekordok Könyvébe.

Persze sem a népszerűség, sem a jólét nem védi meg az embert a betegségektől – a január 23-án 45 éves sztárról ugyanis a napokban kiderült, tüdőbetegségben szenved. Állítólag a nyaralásán jelentkeztek a tünetek, ezért ment el orvoshoz, akik részleges légmellel diagnosztizálták.

A sztárvilág leghíresebb szerelmespárjai

Nézegess képeket!

Elolvasom
Légmellről akkor beszélünk, ha levegő halmozódik fel a mellhártya lemezei között. Ez lehet valamilyen egyéb tüdőbetegség következményeként, de sérülés is okozhatja, esetleg spontán is kialakulhat. Az enyhébb esetek rendszeres orvosi ellenőrzéssel és oxigénterápiával karban tarthatók, míg súlyosabb betegségnél műtétet javasolnak.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szerencsére a színésznő állapota kielégítő, így a hírek szerint ugyanúgy folytatja a forgatási munkálatokat, mint eddig. Mindenesetre hétvégén, a Golden Globe ceremónián való részvétel helyett inkább a pihenést választotta. Elvégre az egészség többet ér holmi vörös szőnyeges csillogásnál.
Ezt is szeretjük