Fotók! Nézd meg Horatio Caine magyar hangját! Felismernéd?

Kőszegi Ákos a Miami helyszínelők főszereplője mellett például Tom Hanks egyik állandó magyar hangja is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sikeres szinkronszínészek legnagyobb átka, hogy habár a hangjukat feltehetően az egész ország ismerni, az arcukat - a színházba rendszeresen járókat leszámítva - már csak nagyon kevesen. Éppen ezért nem túl valószínű, hogy olyan sokan köszönnek rájuk az utcán.

Kőszegi Ákos hazánk leggyakrabban foglalkoztatott szinkronszínészei közé tartozik, akinek jellegzetesen csengő hangját számos kiváló sorozatban és filmben hallhattuk, legyen szó krimiről, fantasyről vagy éppen sci-firől.

A 49 éves színművész kölcsönözte az orgánumát például Tony Sopranónak a Maffiózók című kultikus sorozatból, de ő szólaltatta meg többek között Kevin Sorbót a Herkules és David Carusót a Miami helyszínelők című sorozatokban is.

Tom Hanks állandó magyar hangja

Ami pedig a filmeket illeti, a figyelmesebbek könnyedén kiszúrhatták, hogy Rátóti Zoltánt követően Kőszegi szinkronizálta Tom Hankset az olyan komorabb hangvételű mozijaiban, mint a Ryan közlegény megmentése, az Apollo 13, a Halálsoron, A számkivetett vagy A Da Vinci-kód.

De kisebb, ám annál emlékezetesebb mellékszereplőknek is kölcsönözte már a hangját. A Csillagok háborújának új trilógiájában Kőszegi hangján szólalt meg a Samuel L. Jackson által megformált Mace Windu jedi lovag, A Gyűrűk Ura-trilógiában pedig a Kígyónyelv Gríma nevű gonosz talpnyaló, aki álnokul megmérgezte Théoden király elméjét.

Számos színházban fellépett

Kőszegi Ákos 1960. szeptember 23-án született Budapesten. 1985-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja lett.

A legnépszerűbb férfi szinkronhangok

Nézegess képeket!

Elolvasom

A nyolcvanas-kilencvenes évek folyamán többek között a József Attila és a Radnóti Színházban lépett fel, de megfordult Pécs és Sopron színházaiban is.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Jelenleg a Kecskeméti Katona József Színház tagja, a különféle színdarabokon kívül pedig találkozhattunk vele például az Üvegtigrisben, A nyugalomban, valamint olyan népszerű magyar sorozatokban is, mint a Kisváros.

Fotók: Europress

Ezt is szeretjük