Holtan találták otthonában Juno Havoc egykori gyereksztárt

June Havoc kétévesen került a világot jelentő deszkákra, de a közönség mozifilmekből is ismerhette nevét.

2010. március 28-án, életének 97. esztendejében elhunyt June Havoc amerikai színésznő. Az idős asszonyt otthonában érte a halál, este még lefeküdt, és nem kelt fel többé.

Az egyes források szerint 1912-es születésű, kanadai Ellen Evangeline Hovick - még maga a sztár sem volt biztos abban, melyik évben jött világra - mai szemmel nézve is kalandos életet tudhatott a háta mögött.

Még nem tudott beszélni, de már szerepelt

Mivel édesanyja mindenáron színésznőt akart faragni tehetséges lányaiból, mind a Baby June-nak becézett Ellent, mind pedig néhány évvel idősebb nővérét, Louise-t már egészen kiskorukban a világot jelentő deszkák felé irányította. De June még nem volt hároméves, amikor némafilmekben is felbukkant. Állítólag egy-egy szomorú jelenet kedvéért az édesanyja azt mondta neki, hogy meghalt a kutyája, mire a kislány rögtön zokogásban tört ki.

Nem csoda, hogy 15 éves kora környékén meg akart szökni otthonról, de Bobby Reeddel nem jutottak messzire, Louise ugyanis feljelentette a rendőrségen a fiatalembert.

Mindenesetre - miután a rendőrök szabadon engedték - Bobby és June összeházasodtak, bár nem sokáig bírták egymás mellett. 17 évesen a sztár már egy idősebb férfi karjaiban keresett vigaszt, egyetlen lánya tőle született.

Musical lett az életéből

Időközben Louise sikeres varieté-táncosnő lett Gypsy Rose Lee néven, húga pedig néhány Broadway-fellépés után, a negyvenes években Hollywoodba költözött.

A negyvenes-ötvenes években hozzávetőlegesen 20 filmben játszott főszerepet, az Úri becsületszó című 1947-es drámában például Gregory Peck oldalán. Később főként sorozatok epizódszerepeiben láthatták a nézők, utoljára a Gyilkos sorok és a General Hospital egy-egy részében bukkant fel a kilencvenes években.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Édesanyja még felnőttkorában is megkeserítette az életét: New Yorkban szállást nyitott leszbikusok számára, és annak fenntartására rendszeresen pénzt követelt lányaitól. Egy alkalommal pedig lelőtte az egyik vendéget, aki állítólag kikezdett Gypsyvel, végül azonban öngyilkosságnak könyvelték el az esetet. A nő rákban hunyt el az ötvenes évek közepén.

Ami a magánéletét illeti, June 1949-ben ment hozzá William Spierhez, és egészen a férfi haláláig együtt voltak. A színésznő két memoárt adott ki, nővére pedig Gypsy címmel megírta fiatalkorukat. A történetet átdolgozták musicallé, a Gypsy: A Musical Fable még manapság is a színházak műsorán szerepel.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük