Kísérteties! Íme John Lennon utolsó fotója

Hátborzongató képpel

A kultikus zenészt meggyilkolása előtt néhány órával elmebeteg merénylője társaságában örökítették meg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

John Lennon már életében kultikus sztárnak számított, ám fiatalon bekövetkezett brutális és hidegvérű meggyilkolása mitikus magasságokba emelte. Az utolsó fényképet 1980. december 8-án készítette róla egy rajongója.

Lennon utolsó fotója, jobb oldalán rajongója, aki később négyszer lőtte hátba

A megrendítő fotón John Lennon - a Yoko Onóval közösen jegyzett - Double Fantasy című bakelitlemezét dedikálja éppen Mark David Chapmannek, aki már október óta megszállottja volt Lennonnak.

Ugyanaznap este néhány perccel tizenegy óra előtt Chapman négyszer lőtte hátba a zenészt a Dakota nevezetű épület kapujában.

A tíz évvel korábban feloszlott Beatles karizmatikus tagját rögtön a közeli Roosevelt Kórházba szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Másnap Yoko Ono egy hátborzongató bejelentést tett:

- Johnnak nem lesz temetése. John szerette az embereket és imádkozott az emberi fajért. Kérlek, ti is így imádkozzatok a kedvéért. Lennon holttestét ezek után elhamvasztották, az urnát pedig a mai napig Yoko Ono őrzi otthonában.

Testőrét három héttel korábban rúgta ki

Chapman a bíróságon bűnösnek vallotta magát, és másodfokú emberölésért életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Szabadlábra helyezési kérelmét az elmúlt évek során eddig ötször utasította el a bíróság, mivel attól tartanak, hogy a rácsokon kívül a bosszúszomjas Lennon-rajongók miatt Chapman életveszélyben volna.

15 sztár a Sárkány jegyében

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lennon mellesleg három héttel korábban rúgta ki testőrét, arra hivatkozva, hogy egy merénylő biztosan vele végezne először. A halála előtt néhány órával adott interjúban pedig azt mesélte, hogy New Yorkban nagy biztonságban érzi magát, ezért bárhová aggodalom nélkül ellátogatna.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az RKO Rádió riportere végül megkérdezte tőle, hogy hogyan szeretne meghalni, mire Lennon csak ennyit válaszolt kísértetiesen:

- Valószínűleg valami félnótás nyiffant majd ki.

Ezt is szeretjük